Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Језеро крије тајне: Монах и риболовци нападнути, а можда су и нападачи!

Поводом вијести о криволовцима који су синоћ, како медији наводе, напали и повриједили двојицу надзорника Националног парка Скадарско језеро, а наводно им је помогао и монах из манастира Ком, огласила се и породица Пренкић, али и црква.

Поводом медијских спекулација о учешћу монаха из манастира Кома у синоћњем инциденту на Скадарском језеру, неопходно је разјаснити неколико чињеница. Монах је био на језеру у риболову сопственим мрежама за које има дозволу и није био у друштву особа које су имале инцидент са ловочуварима. У касним вечерњим часовима, чамац са ловочуварима је великом брзином прошао поред његовог пловила, сквасивши њега и чамац, уз то и кидајући мреже, које је монах претходно законито поставио. Ловочувари су сустигли чун са трећим лицима, а монах, будући искусан на Скадарском језеру, јер је поред њега одрастао, процијенио је да је чун са трећим лицима такође угрожен и да је могуће његово потапање, а чуо је и позиве у помоћ, те је својим чамцем пришао мјесту сусрета друга два пловила, искључиво из разлога да помогне онима за које је сматрао да су угрожени, казали су из манастира.

Додају и да у његовом присуству није било сукобљавања веслима и остима о којима се говорило у медијима, али и да он и није од почетка присуствовао сусрету ловочувара и трећих лица.

-Нетачни су наводи да је монах отео и бацио телефон ловочувару. Ни са ким није имао физички контакт нити је икога вријеђао, већ је његово присуство допринијело да се овај инцидент заврши, навели су из манастира Ком.

Огласили су се такође и из породице Пренкић и демантовали наведене тврдње

Демант породице Пренкић на медијске натписе преносимо интегрално:

Наш син је био нападнут на Скадарском језеру од стране глисера од 100кс налазећи се у чуну од два коломата са остима у рукама што показује видео запис објављен у медијима. Том приликом је оштећен мали чун са мотором од 6кс на који је насрћући велики ренџерски глисер у некелико наврата покушао да их потопи и удави у хладном језеру о чему шаљемо фотографију повријеђеног чуна. У чуну није било лажно поменутог агрегата. А ловочувари су били превише осиони или дрогирани. Баш зато нијесу хтјели да зову полицију, да их полиција не претресе и не разоткрије, а наш син Војин их је у неколико наврата молио да зову полицију што се види на видео запису који су објавиле Вијести. Круже приче да се исти ловочувари баве трговином дроге и људи из Албаније, а у последњих неколико дана су насртали на још неколико рибара из Зете, неке су и потопили, а притом албанске и друге агрегате за новчану накнаду „МИТО“ пуштају да несметано изловљавају рибу из нашег језера коју су вјековима изловљавали наши преци и која нама географски припада.

Уз захвалност миротворцу монаху Филипу којег је Бог послао да спријечи потапање нашег сина и његовог друга.

Са поштовањем, породица Пренкић.

извор: борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕЋЕ ДА ЦРНА ГОРА БУДЕ КОЛОНИЈА, ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ: Неприхватљиво да Вархељи одлучује ко ће бити директор полиције!

ДОК ОПТУЖУЈУ РУСИЈУ И СРБИЈУ: У Црној Гори малигни утицај Америке, дијеле паре за такозване проевропске вриједности!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ: “Како да се дође на зелену грану кад стари пањеви не могу да се уклоне”?

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК УОЧИ ПОСЈЕТЕ ЦРНОЈ ГОРИ: Бринемо о српским интересима, нећемо окренути леђа традиционалним пријатељима!

андрија6

АНДРИЈА МАНДИЋ: Разговараћу са Додиком у уторак или сриједу!

СРЕТО

СРЕТО ТАНАСИЋ: Није лоше да учимо енглески, лоше је што не учимо српски!

дпсклуб

ИЗ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПОРУЧИЛИ ДПС-У: Ми растемо, ви падате!

краљникола

У ЦРКВИ НА ЋИПУРУ: Свештенство Митрополије црногорско приморске служило помен краљу Николи!