Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПАШАВАЊЕ ПОТОПЉЕНЕ ИДЕЛОГИЈЕ: Комунизам није крив, криви су људи!

Пише: Иван Милошевић

-Комунизам није крив, криви су људи!

Нијесам вјеровао да 2024. године неко то може да каже и то још са научном титулом. А баш та максима прије неко вече чула се на промоцији једне књиге у Подгорици и рекла ју је госпођа коју су медији представили као проф. мг. Дакле, није комунизам крив, криви су људи! Ваљда због тога што људи нијесу тако савршени као комунистичка идеологија, нијесу је достојни, па праве лијеве или неке друге грешке! Немају довољно памети, нијесу довољно свјесни, нијесу довољно проникли у метафизичке суштине комунизма, немају ментални апарат који може да схвати, а камоли да спроведе генијалне замисли једне идеологије о бољем и љепшем свијету! 

И ма колико тражио оправдање за такву једну тезу и ма колико имао стрпљења да о њој барем на кратко размишљам, не иде ми у главу да неко тако олако може да пређе преко масовних комунистичких злочина и за њих оптужи не комунизам, него људе! Оне обичне, опијене вјером или неком другом идеологијом недостојном комунистичке, који вјечно тапкају у предворју комунистичког раја. Раја који је у логоре сатјерао милионе људе и скинуо им главе, већином без икаквог суђења, који је судио невинима и свима осталима који нијесу вјеровали у комунизам, а које су у име комунизма домаћи и остали комунисти звјерски убили, масакрирали и након тога то прогласили патриотским чином и борбом за слободу!

Гдје год је идологија комуниста имала општу праксу за собом је оставила крваве тргове. И Црна Гора није изузетак. На тоне је литаратуре која о свједочи о томе, а ваљда је довољно само поменути на хиљаде и хиљаде четника и обичног народа који су у мају 1945. године, дакле, када је Други свјетски рат формално завршен, побијени у Словенији на правди Бога и у име безбожне комунистичке правде. И нијесу само стратишта у Словенији доказ да комунизам јесте крив и да те људе, своју браћу, у шумама те земље нијесу побили људи, него комунисти и то баш због тога што су били комунисти! А ко је комунизму крив што људе претвара у звери, покретне злочинце, убице браће и крадљивце Бога, божје и људске самилости и праштања. И можда, кажем можда, а сигуран сам скоро да је тако, никада ти људи не би били такве звери и не би били такви злочинци да нијесу били опијени комунизмом и да нијесу вјеровали у његов безбожни пут и циљ на овој планети! 

Комунизам није крив, криви су људи! А заправо је супротно, крив је комунизам, а људи су невини и били су такви док их није захватио вирус атеизма, обоготворених партизанских и бољшевичких вођа, њихових теоретичара и идеолошких полтрона и насљедника! И док се то не схвати братоубилачки рат у Црној Гори неће бити завршен, водиће се неким другим методама, али брат ће и даље кидисати на брата и тражити да му узме душу, да је окује петокраком и као пробушени балон натјера да без родитеља, куће и огњишта, лута овим свијетом и дом тражи увијек тамо гдје дома нема! 

Није крив комунизам, криви су људи! Та аксиома као нека зла коб надвила се над Црном Гором и не допушта јој да се подигне, удахне здрав и хладан ваздух са планинских висина вјере и наде да брат има брата, јер је то његова судбина и обавеза да буде човјек и да себи то каже зато што је човјек, људско и божанско биће које зна да ниједна идеологија није достојна његове жеље да и на овом свијету буде човјек и љуби ближњег свога, па и онда када се не слаже са њиме! 

Комунизам није крив, криви су људи! То је мјера нашег све дувљег и дубљег посртања и падања у мрак незнаних и безбожних сила. Чини ми се понекад да од тога ни код Бога нема спаса! И он се заморио од идеолошких луталица који једино домовину препознају у петокраци и мржњи према неистомишљеницима! 

Није крив комунизам, криви су људи! ЈАДНО и није у складу са годином у којој живимо. Ипак је 2024. а не 1943. или 1946.! На жалост посљедњих Мохиканаца комунизма и јахача идеолошке магле!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КУРТИЈЕВА ДЕМОКРАТИЈА: У Сјеверној Митровици просвјетари нијесу могли да подигну плату, за Србе нема љекова ни пара!

ДПС-У СВАКА ДЛАКА СМЕТА: Николићу се не свиђа Мандић, руски амбасадор, мачке у фебруару…!

СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ: Српски језик да се врати у школе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!