Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ, НЕБОЈША РОДИЋ: Односи Србије и Црне Горе братски, нема силе која један народ може да подијели!

Србија обиљежава Дан Републике, у знак сјећања на два историјски важна државотворна датума – први из 1804. године, када је у Орашцу подигнут Први српски устанак, под вођством Ђорђа Петровића. Други је доношење првог српског Устава 1835. године, који је по оцјени амбасадора Србије у Црној Гори Небојше Родића, прерано сазрели плод и сувише демократски за своје вријеме. Он се, на обиљежавању Дана државности Србије у Карађорђевом парку у Подгорици, осврнуо на тренутак у којем Србија дочекује историјске јубилеје.

Тренутак када обиљежавамо данашњи Дан државности јесте тренутак када би требали да створимо једно надахнуће за препород, који треба да се учини када је у питању српски народ и српска држава. Шта то значи? Већа посвећеност послу, извршењу својих обавеза, да би Србија оно што јесте овог тренутка, а она је гарант мира на Западном Балкану, била истовремено и држава, која својом економском снагом предњачи и вуче ка Европи, рекао је Родић.

Rodić: Odnosi između Crne Gore i Srbije su bratski i nema te sile koja jedan narod može podijeliti

Независност Србије не може бити условљена, већ она остаје темељац постојања српске куће у најширем смислу те ријечи, што представља вјечност Србије, саопштио је Родић. Он се осврнуо и на односе Црне Горе и Србије у садашњем времену.

-Односи између Црне Горе и Србије јесу братски односи људи, народа, грађана, који живе са обје стране границе. Границе су нешто што је настајало и нестајало, а људи су били мостови, како то каже Андрић, који су увијек спајали. Тако ће бити и у будуће. Нема силе која један народ може подијелити, нема силе која један народ може раздвојити, нема те силе која ће бити јача од воље народа и од воље грађана, истакао је Родић.

Војвода Милета Павићевић на обиљежавању Сретења

Осим амбасаде Србије у Црној Гори, вијенац су положили и представници Српског националног савјета Црне Горе, а свечаност је увеличана културно – умјетничким програмом уз велико присуство грађана Подгорице. Централна прослава Дана државности Србије одржана је у Орашцу, мјесту сабора на којем је подигнут устанак 1804. године, гдје су министар одбране Србије Милош Вучевић и предсједник Републике Српске Милорада Додик положили вијенац на споменик Карађорђу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нека се припреми, нека се припреми…!

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!