Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЗАШТО НЕ РЕАГУЈУ ДОМАЋИ КОМУНИСТИ: У Мостару забрањена шетња до Партизанског гробља!

Полиција у Мостару није дозволила комеморативну шетњу до Партизанског гробља, коју је Удружење антифашиста и бораца мостарског НОР-а планирало за сутра у склопу обиљежавања 14. фебруара, Дана ослобођења овог града од фашизма, саопштено је из УАБНОР-а Мостар. Из Удружења напомињу да је и данас, као и претходних година, полиција у Мостару усмено саопштила забрану.

Образложење да је то из безбједносних разлога због одржавања фудбалске утакмице Зрињски-Славија не прихватамо, јер су у исто вријеме кроз град дозволили шетњу мостарских мажореткиња и дјеце из из вртића. Ако нама, одраслима, није сигурно како је сигурно дјеци или се, пак, ради о потпуно нечем другом и двојним аршинима – наводе из УАБНОР-а.

Из Удружења подсјећају да се ових дана навршава 20 мјесеци од терористичког чина извршеног на Национални споменик БиХ – Партизанско спомен гробље, а да је истрага још у току и нема резултата.

– На бази којих показатеља, ако се не ради о политичкој одлуци, сте закључили да је одавање поште на гробљу могући безбједносни проблем. Коме у граду треба да на овај начин у свијет шаље још једну негативну слику, те од Мостара додатно прави град-случај – навели су из Удружења.

Из УАБНОР-а Мостар постављају питање “коме смета хиљаду-двије туриста који долазе у град и желе положити цвијеће на гробље и ко се стиди онога чиме се поноси цијели цивилизовани свијет”.

– Одлучно одбацујемо овакве одлуке као политичке и тражимо санкционисање налогодаваца – поручили су из УАБНОР-а Мостар уз поруку “Смрт фашизму – слобода народу!”.

Дан ослобођења Мостара у Другом свјетском рату обиљежава се 14. фебруара. Овај датум након посљедњег рата не обиљежава Градска управа, већ само удружења која баштине традицију антифашистичке борбе.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕМА НАМ СПАСА: Пајино опело над слободом и нормалним животом!

СЕСТРА СЛАТКА, НАТАЛИЈА КАЧУРА: ДОНБАС!

ГРУПА ГРАЂАНА ЦЕТИЊА ОРГАНИЗУЈЕ “ДОЧЕК” АНДРИЈИ МАНДИЋУ: “Четничку чавку” дочекаће како ваља, кажу “цивилизовано”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

гала

ДОБРОТВОРНИ ГАЛА БАЛ У ЛОНДОНУ, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Србија није заборављена – пријатељи у цијелом свијету!

тужилаштво

ЦРНО ТУЖИЛАШТВО: Заставе прече од убистава и дроге или како се добро јело и пило прије 30.августа 2020. године!

аустријатр

Требиње: Аустријанка Мадлен прешла на православну вјеру и вјенчала се по српским обичајима!

српска

ВЕТЕРАНИ СРПСКЕ: Не треба нам дефиле Армије БИХ, предводи их човјек који је починио злочине над Србима!

крф0

НА ДАНАШЊИ ДАН 1916. ГОДИНЕ: Српска војска пребачена на КРФ, “Плава гробница” чува јунаке!