Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СА ОНЕ СТРАНЕ ЗАКОНА, СПУЖ: Милан Кнежевић дочекан овацијама, пјесма “Не дам мандат” освојила срца робијаша!

Да програми хуманитарног карактера имају пуну оправданост у пракси, јуче је на најбољи начин потврђено у просторијама Затвора за дуге казне у УИКС-у у Спужу, уз подршку Управе, в. д. директора Дарка Вукчевића, замјеника директора Небојше Јанковића, и уз координацију Игора Мијатовића и осталог полицијског особља, наводи се у саопштењу Драгана Копривице.

Повод је био књижевно-музички програм у затвору у Спужу.

Да ће сусрет са затвореницима и овог пута бити особен одмах се показало и по реакцији једног броја њих у затворском кругу, који су скандирањем поздравили Милана Кнежевића, а добра комуникација је настављена и у великој трпезарији Затвора, адаптираној за праћење програма, истиче Копривица.

На почетку, Кнежевић се уз аплаузе свих присутних обратио затвореницима и затвореницама евоцирајући своја сјећања на боравак у спушком затвору за кратке казне.

Посебно је истакао да је завидио управо присутнима, јер они макар знају с ким су у спаваоници током ноћи, а у дијелу, гдје је он боравио, имао је осјећај да је “на жељезничкој станици, јер никад не знаш са ким ћеш заспати, а са ким ћеш се пробудити”, пише у саопштењу.

-Наступ Кнежевића, посебно уз његову изврсну сатиричну пјесму на тему из свакодневног политичког живота, ‘Не дам мандат’, пропраћен је уз смијех и аплаузе, као најбоља најава да ће програм и у наставку имати свој пуни ефекат. Копривица је поздравио присутне затворенике и затворенице, и полицијско особље, и у духу наслова једног познатог хита, кад је већ ионако чест гост у УИКС-у, питао затворенике ‘Има ли једно мјесто за мене’, на шта су му сви пријатељски одговорили: ‘Нема”, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Милица Војиновић и Копривица потом су пјевали популарне старе и нове хитове, праћени од стране свих затвореника и затвореница.

Копривица је извео познате пјесме Халида Бешлића, Енеса Беговића и других извођача, а Милица Војиновић, учесница популарне музичке серије регионалног карактера “Никад није касно”, још једном показала да је једна од најбољих вокалних солисткиња не само Црне Горе него и цијелог региона.

Посебан ефекат изазвао је дует Војиновићеве и Копривице, пјесма “Поноћ” из филма “Тома”, коју су с њима пјевали сви присутни, што је оставило прави печат на цио програм.


-На крају успјешног, хуманитарно обојеног књижевно-музичког дружења у затвору, Копривица је поновио да затвореници имају право на одређене културне садржаје периодично, што у свом програму подржава и Управа УИКС-а, и да је спреман за организовање нових културних садржаја за затворенике, уз очекивања да и други умјетници нађу времена да одрже своје програме у одређеним интервалима, на плану даље хуманизације живота и рада лица у затвору за дуге казне, закључак је саопштење.

извор:  цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

СРПСТВО СРПСКЕ: Спомен плоче за Павла Ђуришића, Радојицу Перишића, Јоаникија Липовца и Петра Баћовића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!