Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЧУДОТВОРНА СВЕТИЊА ИЗ РУСИЈЕ У БЕОГРАДУ: Бројни вјерници дошли да се поклоне икони Мајке Божије Умекшање злих срца!

Многобројни верници долазе да се поклоне Икони Мајке Божије умекшање злих срца која је данас и сутра изложена у цркви Свете Тројице у Београду. Икона је стигла у Србију у организацији фондације Светог Романа из Москве, а већ првог дана од јутарњих часова створен је ред верника, дугачак пар стотина метара до улаза у храм Руске православне цркве у Београду.

Мушкарци и жене свих узраста, породице са децом, долазили су током дана у цркву да се поклоне и целивају икону која се сматра чудотворном, и мироточи већ 24 године. Икона приказује Пресвету Богородицу без Богомладенца са седам стрела који боду њено срце, а сматра се да верници ако је дотакну не одлазе без благодатне помоћи и заступништва Мајке Божије.

Комисија за научно проучавање чудесних појава Московске патријаршије у оквиру својих испитивања је са иконе узела смирну, и утврдила је да је њен састав сличан соку који лучи неко четинарско дрво из топлијих крајева, каже се на сајту манастира Острог где је икона била прошле године.

Међу бројним верницима који су се поклонили данас икони у Београду био је и вероучитељ Архиепископије београдско-карловачке Борко Топаловић који је рекао Танјугу да се људима указао “велики благослов Божији да се поклоне чудотворној икони Мајке Божије Умекшање злих срца, која је велики дар РСЦ нашој цркви и народу”

-За сваког верујућег православног хришћанина овакве прилике се не пропуштају. Помолити се се чудотворној икони Мајке Божије има велико благоднетно дејство на душу човека и свакакако ће нам користи у нашем духовном узрастања у и на путу спасења, оценио је Топаловић.

-Ова икона открављује камена срца пуна злобе и мржње. Мислим да много људи овде треба да дође и да фали много оних који треба да дођу, рекла је једна пензионерка која је дошла из унутрашњости, док је Видоје Видаковић из Новог Београда рекао да сваки православни човек треба да се поклони икони, поготово “кад види овакву гужву и овако леп храм”.

извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У ЦРКВИ НА ЋИПУРУ: Свештенство Митрополије црногорско приморске служило помен краљу Николи!

БИХ: Срби из Сарајева највећи трагичари задњег рата!

ЗАШТО СМЕТА ТРОБОЈКА: Сви се плаше јединства Срба!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК УОЧИ ПОСЈЕТЕ ЦРНОЈ ГОРИ: Бринемо о српским интересима, нећемо окренути леђа традиционалним пријатељима!

андрија6

АНДРИЈА МАНДИЋ: Разговараћу са Додиком у уторак или сриједу!

СРЕТО

СРЕТО ТАНАСИЋ: Није лоше да учимо енглески, лоше је што не учимо српски!

тробојка

ЗАШТО СМЕТА ТРОБОЈКА: Сви се плаше јединства Срба!

дпсклуб

ИЗ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПОРУЧИЛИ ДПС-У: Ми растемо, ви падате!