Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЗИВ ЗА ОБНОВУ ЦРКВЕ ПРЕПОДОБНЕ МАТИ ПАРАСКЕВЕ У ГОРЊЕМ ЗАОСТРУ: Храм посвећен борцима краљевске војске у Другом свјетском рату!

У селу Горње Заостро надомак Берана у изградњи је Храм Преподобне мати Параскеве. Камен темељац ове спомен-цркве у част свим нашим часним прецима погинулим за вријеме отаџбинског рата у краљевој војсци, освештао је и положио прије двадесетак година блаженог спомена митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.
Већ неких десетак година усљед обуставе радова због мањка слоге и трудољубивости, храм се не завршава и видно пропада. Нарочито због непокривености већег дијела храма, прокишњавања и мраза, бетонски стубови и надстрешнице око храма су испуцали и пропали. Са благословом епископа будимљанско никшићког а потоњег митрополита црногорско-приморског господина Јоаникија формиран је одбор за изградњу који има љубав и интересовање да се угради у храм својим трудом, како би исти засијао пуним сјајем у славу Свете Петке и наших свијетлих предака.
Такође уз благослов нашег епископа Методија и његову свесрдну подршку, као парох у Горњем Заостру, обраћам Вам се молбом да својим прилогом помогнете завршетак овог Светог храма.
На слици може бити: Замак Бран и текст који гласи „Српска православна црква Епархита будимланско никшипка Парохила новонасельска и заострошка помоЗИМО ОБНОВУ XPAMA ПРЕПОДОБНЕ МАТИПАРАСКЕВЕ МАТИ У ГОРНЕМ ГОРНЬЕмЗАОС ЗАОСТРУ AmA 2 Ваш доброволни прилог можете уплатити на рачун одбора за изградну храма: 530-446283-55 и девизни рачун: SwiftAdress: RZBAATWW IBAN:M255000007125476 "Господе завольех лепоту дома Твога, и место боравка славе Teoje" (Пс. 25.8)“
Парох новонасељски и заострошки јереј Милош Цицмил
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НА ДАН КАДА ЈЕ УМРО НЕПОМЕНИК: Филм о четничком војводи Доброславу Јевђевићу, повратак СРПСТВУ и МОНАРХИЈИ!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

среб

СРЕБРЕНИЦА-ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА: Срби тешко могу да прогутају подршку резолуцији, можда коначно схвате са киме живе!

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

Dragic-Joksimovic-Draza-Mihajlovic

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!