Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да држава први пут послије 25 година одаје почаст убијеним у Мурину у НАТО бомбардовању. У Мурину је данас, на 25 година од у НАTО бомбардовања у којем је убијено шест особа, међу којима троје дјеце, одржан помен жртвама и академија на којој је Мандић истакао да је прошло пуно времена, али да невине жртве заслужују да та неправда буде исправљена.
Желим да се њиховим породицама све некако на добро врати, а да се ова дјеца и ови честити људи и жене памте не само у овом крају него и у читавој Црној Гори, о чему свједочи увијек велико присуство људи и ово се не да и не може заборавити, закључио је Мандић.
Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић апеловао је посланици и влада што хитније донесу закон како би се обештетиле породице муринских жртава.
Да бар на тај мали начин одужимо и бар мало исправимо неправду, која је у нашој земљи постојала претходних 25 година, поручио је он.
Милатовић је поручио да је на Мурину дошао прво као човјек, а онда као предсједник Црне Горе.
-Да одам почаст сјенима ове недужно страдале дјеце и људи. Сјећање је наша обавеза и одговорност. Ако се не сјећамо, онда и не постојимо. Због тешке прошлости коју смо имали, сигуран сам да је једина исправна политика – политика мира и просперитета. Све што радим, радим у том циљу, казао је Милатовић.
У Храму Свете Петке јутрос је литургију служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије, а након тога одржана Академија на којој су се обратили предсједник Црне Горе Јаков Милатовић и предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.
Црногорски премијер Милојко Спајић истакао је да Црна Гора никада неће заборавити своје трагично настрадале кћери и синове. Он је на друштвеној мрежи “Икс” написао да је 30. април дан када се са посебним пијететом сјећају жртава муринске трагедије, међу којима и троје дјеце.
Породице, каже, никада неће зацијелити ране због губитка најдражих.
Али ће послије 25 година ова Влада, у сарадњи са иницијатором послаником Милуном Зоговићем, наћи начин да породице жртава буду обештећене. Наша је обавеза да не правимо разлике међу жртвама и догађајима, већ да покажемо исти третман за све, јер је само то пут ка правој грађанској држави, у којој нико није запостављен, написао је Спајић.
фото: ртцг
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАРИНА БУЛАТОВИЋ: Моја велика православна српска „геноцидна“ фамилија!

“ПРВА ТВ”, РЕЗОЛУЦИЈА И ПРАВОСЛАВНО ПОМИРЕЊЕ: Нема мира без рехабилитације црногорских четника, Јаков за сада ћути о томе!

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

broz2

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

spajic-3

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!

katnić

ОДЛУКА: Катнић у притвору још два мјесеца!