Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

Умјесто традиционалне шетње, Унија слободних синдиката овогодишњи 1. мај – Међународни празник рада обиљежиће двочасовном манифестацијом под слоганом “Дан отпора, не одмора” на Тргу независности. Тиме ће и званично почети кампању о реформи стамбене политике и заштите привредних субјеката од националног интереса, наводи се у прилогу ТВЦГ.

Запослени у Црној Гории овај 1. мај очекују у недостојанственим условима. Главни проблеми су и даље рад на црно, неплаћени прековремени сати као и несигурност уговора о раду.

Ивана Михајловић из Уније слободних синдиката истакла је да не чуди што у приватном сектору биљежимо пораст неприхватљивих уговора.

-Само у државној управи гдје се држава појављује као највећи послодавац, имамо армију особа које су ангажоване по несигурним облицима рада, било да је то уговор о дјелу или уговор о привременим и повременим пословима. Када држава као највећи послодавац такву поруку шаље приватном сектору онда и не чуди да у приватном сектору биљежимо пораст овако неприхватљивих уговора, истакла је она.

Зато, из Уније позивају Владу као и власт на локалном нивоу али и све послодавце да покажу пуну посвећеност ефикасној примјени радних и социјалних права.

Свој допринос у том циљу Унија ће дати 1. маја двочасовном манифестацијом на којој ће промовисати резолуције о стамбеној политици и заштите привредних субјеката од националног интереса.

Генерални секретар Уније слободних синдиката Срђа Кековић казао је да овом манифестацијом уствари желе да се приближе грађанима и грађанкама али и укупној јавности Црне Горе, те учине што више видљивијим ове резолуције како би добили додатан порив и подршку на њиховој имплементацији.

Манифестација ће почети сјутра 1. маја у 10 часова на Тргу независности у Подгорици, а првих 500 грађана добиће и пригодне поклоне.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

Novak

ДА ЛИ СЛУЧАЈНО: Новак Ђоковић у Риму добио флашу у главу!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!