Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!

Предсједник Српске Милорад Додик реаговао је поводом потврде црногорског премијера Милојка Спајића да ће Црна Гора подржати резолуцију о геноциду у Сребреници, када буде на гласању у УН-у, али да је неће коспонзорисати.

Потврда је стигла вечерас, а Додик је експресно реаговао.

-Најава црногорског премијера да ће подржати резолуцију о Сребреници је морално, политички и историјски катастрофална. Ако нису водили рачуна о стигми која се овом резолуцијом намеће цијелом српском народу, могли су се бар запитати како ће се осјећати близу 40 одсто држављана Црне Горе који се изјашњавају као Срби, казао је.

Такође је изнио тврдњу да је нова влада, попут дугогодишње Ђукановићеве, антисрпска.

-Мило Ђукановић је поражен на изборима, али политика која је по правилу на штету Срба у Црној Гори је, нажалост, побиједила. То је вечерас потврдио и премијер Спајић, рекао је Додик.

Спајић је у Берлину изјавио да ће Црна Гора подржати Резолуцију о геноциду у Сребреници у УН-у иако је неће кооспонзорисати.

Како је на свом X налогу објавио Милан Нич из Њемачког Вијећа за вањске послове (ДГАП), који је био међу представницима НВО и донослилаца политичких одлука који су разговарали са премијером, био је у позицији да упита премијера Спајића за став о резолуцији.

“Одговор премијера Спајића на предложену Резолуцију Генералне скупштине УН о Сребреници? Црногорска влада ће је подржати али не и бити кооспонзор” написао је Нич на мрежи X.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!