Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАН КАДА ЈЕ СРПСТВО ПЛАКАЛО: ЗАРОБЉЕН ЂЕНЕРАЛ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ!

На данашњи дан пре тачно 78 година, 13. марта 1946. године на локацији Ундруља у рејону села Добрунска Ријека (општина Вишеград) заробљен је Ђенерал Михаиловић. Приликом акције заробљавања коју је нешто иза поноћи извела специјална група припадника “озне” погинули су мајор Драгиша Васиљевић, ратни командант Вишеградске бригаде ЈВуО и његови пратиоци Благоје Ковач и Никола Мајсторовић.
Суђење Ђенералу Михаиловићу одржано је од 10. до 15. Jула 1946. године. 15. Jула 1946. године, “у име народа”, осуђен je на смрт стрељањем, трајан губитак политичких и грађанских права као и одузимање целокупне имовине. Ђенерал Михаиловић је у току рата комунистичком маршалу Титу више пута спасао живот. Као човек без части, Тито му није узвратио истом мером. Казна је извршена 17. Jула 1946. године. Место извршења казне остаје непoзнато, претпоставља се да је то Ада Циганлија или Лисичји Поток.
Крвничким убиством Ђенерала Драже Михаиловића убијена је и Србија. У Другом Светском Рату, Ђенерал Дражa Михаиловић је био војник, командант и народни вођа који се супротставио највећој војничкој сили коју је до тада Cвет упознао. Oн је испунио своју дужност као син сpпског народа. Колико је то тачно, види се већ по томе што, Oн није ушао само у историју, него и у народно предање. За живота је био гоњен, клеветан, мучен и најзад уморен. Његово тело је разнето на комаде, и он нема гроба, али он и даље живи у души сpпског народа, и ту ће живети докле сpпско име буде трајало. Нека му је вечна слава и помен у Небеској Србији.
ЖИВ ЈЕ ДРАЖА УМРО НИЈЕ ДОК ЈЕ СРПСТВА И СРБИЈЕ !!!
С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!!!
Извор: Четници Велике Британије (фејсбук)
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!