Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОМО ЈОКСИМОВИЋ НАКОН СУСРЕТА СА НАИДОМ НЕШИЋ САОПШТИО: Пензионери да се мало стрпе, вјерујемо у Спајићева обећања!

Mинистаркa рада и социјалног старања, г-ђе Наида Нишић, имала је разговор са Момо Јоксимовић, предсједником  Партије пензионера и инвалида Црне Горе -ПИР, како би се ближе упознала  са проблемима са којима се пензионери Црне Горе носе. Јоксимовић је саопштио министарки да један број пензионера  живи у сиромаштву, да је пензионерима потребна боља и јевтинија здравствена заштита, да за потребе пензионера треба отворити продавнице са јевтинијим робама неопходним за пензионере, по угледу на земље ЕУ, као и за друге  погодности за пензионере, као за градски и међуградски превоз, са правом првенства пензионера у задовољењу свакодневних потреба. Јоксимовић је упознао министарку и са бројним незаконитостима и злоупотребама у Савезу и општинским удружењима пензионера Црне Горе . Та удружења пензионера су била главна полуга криминалне партије ДПС-а, коју су подржавали и сада подржавају ДПС, не скривајући свој бијес и незадовољство према новој Влади и министарки Нишић и директору Фонда ПИО,г-дину Ранку Алигрудићу. То незадовољство се види и код наступа опозиционих посланика у црногорском парламенту, до јучерашњих носилаца криманале власти која је све опустошила и уништила, па чак и убијала , па без имало стида и срама све те проблеме, неправде и безакоње желе да припишу Влади Милојка Спајића и предсједнику Скупштине Андрији Мандићу.

-Партија пензионера и инвалида и реституције ЦГ-ПИР, подржала је и подржаваће Владу Милојка Спајића и предсједника парламента Андрију Мандића. СВЕ ШТО ЈЕ САПАЈИЋ ОБЕЋАО, СВЕ ЋЕ СЕ ИСПУНИТИ. Поједини опозициони посланици упућују непримјерене и неукусне критике на рачун Владе Милојка Спајића и одговорне министарке г-ђе Наиде Нишић,  и директора Ф ПИО г-дина Ранка Алигрудића, са чијим се доласком за директора, много тога промијенило, поправило и сријечило даље безакоње. Обавјештавамо пензионере ЦГ, да ће се регулисати питање сразмјерних пензија , које је Влада обећала. На томе упорно раде надлежна министарства ,Финансија и Социјалног старања и Фонд ПИО. Рад на овом закону се приводи крају, потребно је још неколико битних показатеља који се морају добити од пензијских фондова три земље , како би се тачно знало колико ће имати укупно сразмјерних црногорских пензионера којима треба повећати износ до најнижег минималног износа од 450 еура,те колики ће бити финансјаки утицај на Буџет ЦГ, и да буде све усклађено са директивама ЕУ. Буџет ФПИО за 2024.г. је 744 милона еура, за 128.696 пензионра, за 114.573 црногорских, 10.317 иностраних, и 3.806 осталих права.

Фонд ПИО Црне Горе , сервисира 14.026 корисника сразмјерних пензија (црногорских 5.579 корисника , са просјечном 199,09 еура , иностраних 8.447 корисника, са просјеком од 53,71 еуро.)

Процјењује се да има око 3.000 црногорских пензионера који примају збирну сразмјерну пензију нижу од минималне црногорске пензије од 450 еура, зашта ће бити потребно око 5,13 милиона еура на годишњем нивоу. Рад на том Закону се приводи крају.

Пензиони систем ЦГ је зрео за свобухватну реформу, што ће бити највећа реформа од обнове независности. То се мора урадити тако да јавне финансије то могу да издрже. Доношење новог системског закона о ПИО, и реформа ФПИО, се не може урадити за кратко вријеме, то се ради у неким државама и десетак година. Реформа мора да обухвати сваког на кога се она односи. То није само реформа пензионг система већ свих система -економије, јавне управе, образовања, здравства,правосуђа. Реформа је захтјеван процес, али она не треба да плаши пензионере, већ напротив, то ће се урадити на праведан, принципијелан наин, чиме ће се задовољити незадовољни пензионери, као и сви запослени.

Партија пензионера ПИР и Удружење пензионера ПРАВДА, у свему дају пуну подршку Министарки НАИДИ НИШИЋ, и Влади МИЛОЈКА СПАЈИЋА, који су за кратко вријеме више урадили за пензионере него ДПС за 30 година. Биће и веће и правичније пензије, и сразмјерне пензије веће, и минимална плата од 700 еура и просјечна зарада од 1.000 еура.Молимо пензионере за мало стрпљења , не заборавите да смо били у ропству 30 година ДПС криминалне владавине, лоповске и ненародне владавине, па није било ни протеста ни штрајкова. Сада носиоци таквог криминалног режима протествују и против примјене закона, Устава и владавине права. Они не желе правну  већ криминалну државу што својим радом и понашањем потврђују. Влада Милојка Спајића је нада и спас Црне Горе и њених грађана и сигурни приступ заједници европских народа, пренио је пензионерске ставове Момо Јоксимовић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВАСКРШЊЕ ПЈЕСМЕ: Христос васкрсе, радост донесе!

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

павле

АРХИВА: Повратак војводе Павла Ђуришића!

медо8

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!