Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОД ПОДГОРИЦЕ ДО БУДВЕ: Не разумијем те односе што се политичари не подносе!

Пише: Иван Милошевић

Ови наши владајући политичари нијесу ми јасни. Њима изгледа не треба опозиција да их уклони са власти, они сами се труде да остану без владајућег трона или га уступе неком другом. У Подгорици и Будви љуља се локална власт од које су обични смртници очекивали да ће раскрстити са ДПС-ом и омогућити да се та два града нормално развијају. Када оно – ћорак! У Подгорици се одметнули Јаковљеви оборници и заратили са Милојковим изабраницима. Препиру се око функција, медитирају о политичкој правди и куну се у Јакова и Милојка као да су из раја изашли! Овај ПЕС није ДПС, али како су кренули по резултатима ће бити од њих гори. Гдје год стигну развлаче длаку натанане, скачу нам по ребрима и ганглијма и тјерају да се сваки дан питамо шта нас је ово снашло? 

Ко доведе Милојка и Јакова да нам шију капе и тијесне прслуке, па не можемо од њих да дишемо? Обојица покупили некадашње политичке анонимусе, већином разне активисте ранијег режима и плету по нама као да смо неки тапкароши или папкароши! Обрни, окрени, сву ову чорбу нам је прије четири године запржио несрећни Здравко! Гдје нађе Јакова и Милојка, Здравко брате, гје их ископа и постави на министарска мјеста, прогласи експертима и оксфордским научницима! Нити су експерти нити британски ђаци, него изданци пропале политичке праксе да када је нешто мутно, онда додатно замути, па да се не разбистри док се Срби не досјете и одлуче да исправе сопствене грешке! 

И што је најтрагичније нико да пита Здрава ко му је рекао да доведе Јакова и Милојка, односно Здравко још није отворио душу и отворено саопштио ко је њега увео у политику и дао му у руке политичко жезло са којим несрећни професор није знао шта да ради! Да ли је то његово незнање било намјерно или случајно, ваљало би знати, али ту тајну Здравко не открива, а крију је Јаков и Милојко. Понашају се тако да ће свако нормалан ускоро заборавити да до прије четири године ни кишне црногорске глисте нијесу знале ко су Милатовић и Спајић! Сада знамо ко су и шта су, али касно! Милојко и Јаков, како су кренули, има да све растуре што смо почели да градимо прије четири године, надајући се да смо коначно смијенили ДПС и да смо му вјечно окренули леђа. Џаба, како су кренули Јаков и Милојко можда ће бити гори од Мила и Момира! Данас знамо да су гори од Здравка! Је ли им то врлина или комплимент, не знам, а рекао бих да ни Свевишњи нема одговор на ту дилему! 

Добијеш главни град на тацни и са тиме добијеш значајан политички и остали утицај на политичка и остала дешавања у Црној Гори и послије двије године све то доведеш у питање, јер нико не зна шта смјерају Јаков и Милојко! Или сви све знају, али се праве луди, па као да ништа не знају! Било како било, опет све пуца по леђима обичних грађана! 

У Будви дефинитивно није ми ништа јасно. Метропола туризма са значајним сопственим приходима убједљиво освојена и поред ванредних околности (предсједник општине у затвору) 33 одборника не могу да се договоре како даље. У Будви сваки одборник вуче на своју страну и ту се Божје зоре не зна, нити се може наслутити ко за кога и за колико ради! Одвојити у Будви жито од кукоља је научна фантастика и ту загонетку не би размрсио ни капетан Спок из “Звјезданих стаза”! 

Уистину – има ли ко да објасни ове односе и зашто се политичари не подносе? 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ ПОМЕНИТЕ У МОЛИТВАМА: На данашњи дан 1893. године рођен Дража Михаиловић, вођа Трећег српског устанка и први герилац у поробљеној Европи!

ДАН АНЗАКА У АУСТРАЛИЈИ, У ПАРАДИ ПОТОМЦИ ЧЕТНИКА: ИСТИНА О ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ МОРА ИЗАЋИ НА ВИДЈЕЛО!

ЈАХЕЛ ВИЛАН, ИЗРАЕЛСКИ АМБАСАДОР: У Сребреници није био геноцид!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

градскатв

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

milo-3

ПОНИЖАВАЊЕ, МИЛО МИСЛИ ДА СМО ИМБЕЦИЛИ: Правду прогласио осветом,Црногорце упоредио са Албанцима!

cetinje

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

лубо

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!