Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КУРТИ ДИВЉА, НИКО ДА ПИСНЕ: Окупирали Радио Гораждевац, запослене избацили на улицу!

Ствари се на Косову и Метохији отимају контроли. Апсолутно је недопустив пре свега упад у једини медији на српском језику у Метохији, оцењује за Спутњик универзитетски професор са Косова и Метохије Лука Јовановић поводом нове акције Куртијевих специјалаца. Косовска полиција упала је у објекат Привременог органа општине Пећ који се налази у Гораждевцу као и у Радио Гораждевац. Застава Републике Србије уклоњена је, а возила са специјалцима упала су и у двориште ПО општине Исток који се налази у Осојану.
Грађани и запослени у овим институцијама избачени су напоље, а опкољена је читава зграда Дома културе у Гораждевцу. На централном тргу окупљен је већи број грађана.
Полиција стоји испред улаза у Радио Гораждевац и не дозвољава новинарима да стоје испред улазних врата.
-Ово је невероватан упад уз демонстрацију силе и то у Гораждевац где преостали Срби истрајавају уз „сизифове муке“. Фрапиран сам и под великим утиском због упада пре свега у српски радио јер то је малтретирање последњег српског медија на том простору. Ове је већ превише и мислим да је сада свима јасно да није у питању да ли неко има или нема право да ради већ се ради искључиво о томе да ли је нешто српско или не, каже Јовановић.
Он подсећа да је КиМ радио јавио и да је у Осојану након упада полиције прекинута настава, а да су деца пуштена кући. Наводи се и да су припадници косовске полиције ушли и у пошту и локалну амбуланту коју користе становници повратничких села у Осојанској долини.
Неко би о овим акцијама укидања такозваних паралелних институција помислио да је код Албанаца све красно и бајно. Да су то борци за права без порока. А у свари је парадоксално и мислити о томе на такав начин. На такозваном Косову влада безакоње, а нарочито је хаос у том делу Метохије где се наводно заводи ред, каже Јовановић.

По речима нашег саговорника потпуно је неизвесно шта ће се даље дешавати јер је очигледно да Курти неће стати са својим терором.

Мислим да је ово само наставак Куртијевог терора који ће бити још јачи у будућности, а мислим да је постало сувишно и позивати међународну заједницу да реагује. Србима на КиМ остало је само да замоле своју државу да реагује, закључује наш саговорник.
Председник Српске листе Златан Елек упознат је са дешавањима али за Спутњик није могао да коментарише детаље јер ће се огласити у суботу. Ни новинари и уредници у Радио Гораждевцу нису били у могућности да нам дају неке конкретније детаље с обзиром да је рација косовске полиције била у току када смо их контактирали.
Акција је почела око 10 часова прво упадом у Привремени орган општине Пећ. Косовска полиција запленила је ауто и опрему екипе Радио Гораждевца.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕМА НАМ СПАСА: Пајино опело над слободом и нормалним животом!

СЕСТРА СЛАТКА, НАТАЛИЈА КАЧУРА: ДОНБАС!

ГРУПА ГРАЂАНА ЦЕТИЊА ОРГАНИЗУЈЕ “ДОЧЕК” АНДРИЈИ МАНДИЋУ: “Четничку чавку” дочекаће како ваља, кажу “цивилизовано”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

гала

ДОБРОТВОРНИ ГАЛА БАЛ У ЛОНДОНУ, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Србија није заборављена – пријатељи у цијелом свијету!

тужилаштво

ЦРНО ТУЖИЛАШТВО: Заставе прече од убистава и дроге или како се добро јело и пило прије 30.августа 2020. године!

аустријатр

Требиње: Аустријанка Мадлен прешла на православну вјеру и вјенчала се по српским обичајима!

српска

ВЕТЕРАНИ СРПСКЕ: Не треба нам дефиле Армије БИХ, предводи их човјек који је починио злочине над Србима!

крф0

НА ДАНАШЊИ ДАН 1916. ГОДИНЕ: Српска војска пребачена на КРФ, “Плава гробница” чува јунаке!