Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ТУЖИОЦИ И ПРЕГАОЦИ: ВДТ ни на небу ни на земљи, од правде ни трага, неоткривена ДПС пећина!

Пише: Иван Милошевић

Разочарао ме је нови врховни државни тужилац синоћ на Шолаковој ТВ! Као да је пао са Марса, као да није одавде или је баш одавде, али се прави Енглез! На сва битна питања одговорио је да ће да провјери, да ће да реформише, преформулише, али да је тужилаштво у тешкој ситуацији, да им фале људи, опрема, канцеларије, компјутери и секретарице, али и да у таквој ситуацији раде даноноћно – државни тужиоци не спавају, предмете носе кући, не гледају ТВ, него траже правду и истражују! 

То исто, уколико се сјећам, понављали су сви његови претходници, обећавали правду и госте у Спужу и након тога ћорак! Чак је рекао да вријеме не ради у корист истраге кривичних дјела прије деценију или више и да је сваким даном све теже доказати ко је пљачкао и у чије име обичне грађане у вријеме ДПС-а! Мила није скоро ни поменуо, изгледао је као да не зна бившег челника ДПС-а, да га је тек видио синоћ на Шолаковом екрану! 

Обећао је реформу судства и тужилаштва, најавио нову систематизацију, увођење европских стандарда и поштовање људских права! Као да се то не подразумијева, па не вриједи истицати, него се позабавити судбинама људи који су пустошили ЦГ 30 година, а данас се слободно шетају и живе као сви остали. Штавише, држе моралне лекције, бране државу и њене симболе под чијим окриљем су згртали плате, станове, кредите… Нови ВДТ синоћ је изгледао као да није из нашег филма, да је промашио улогу и да глуми у неком прилогу за правно образовање дјеце у вртићу или у првом основне! 

Хиљаду пута сам понављао, тамо гдје су ме звали да нешто кажем, да у Црној Гори ништа неће бити боље, док се не појави мајчин син који ће да закуца на врата пећине ДПС-а и управника те скаламерије (М.Ђ) упита шта је радио посљедњих 30 година и приведе га познању права. Ни по чему ми на тог мајчиног сина не личи овај Марковић, нема ни вербалне и остале дрскости да нешто у том правцу наговијести, увије у обланду и као сладак колач понуди обичним грађанима да то прогутају и надају се нечем! Умјесто тога, Марковић нам је понудио нову систематизацију и нове канцеларије за старе, неспособне и већином корумпиране тужиоце из времена ДПС-а! 

Када сам прочитао да је Марковић добио подршку 61 посланика, а да је чак  бриселска администрација истога часа послала честитку и шампањац, очекивао сам већ наредни дан Марковића пред поменутом пећином и њено разваљивање по собама и бјекством њених станара кроз прозоре и димњаке! Џабе сам се надао, Марковић је умјесто пред пећину отишао у Шолаков студио и обећао све оно што овом јадном народу обећавају скоро 35 година! 

Црна Гора тоне у мрак и то не само тужилачки и судски, него у моралну таму гдје се више не зна ни шта је добро, нити зло, нити шта је по закону или против њега! И након историјске подршке у парламенту очигледно да ће све бити као што је било! У односу на овог Марковића, Катнић чак изгледа интересантније и провокативније!

Нови ВДТ синоћ је био досадан до зла Бога! Не могу да се начудим како прикупи 61-ог посланика! Да их можда није укључио у нову систематизацију или је нешто друго у питању!

Потврди да је и више година радио у “Цемију” и тамо стицао ДПС искуство! Свака част, таман смо добили што смо заслужили. Или можда нијесмо, него је неки други зец, али ко зна у којем рукаву!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИСТИЧКА ЛИЈЕВА СКРЕТАЊА, ЗЛОЧИНИ ТИТА И ЂИЛАСА: Превентивне ликвидације у Црној Гори, од јаме до јаме – четници главни непријатељи!

ТУЖИЛАШТВО БУДНО ПРАТИ, АЛИ СРБЕ: Испитаћемо је ли Николаидисова лутка спаљена по закону!

СТАВ, ВЕЛИМИР АБРАМОВИЋ: Да би опстала Србија треба да буде краљевина!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Јаков нас вријеђа, можда га пустимо да се види са муслиманима!

бојнама

Андрија Мандић: Изградити Меморијални центар “Бојна Њива”!

Sahrana

НА ДАНАШЊИ ДАН 1992. ГОДИНЕ: Муслимани убили српског свата на Башчаршији, почео рат у БИХ!

herceg novi 5 foto d vukajlovic

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Stevan-Katic

СТЕВАН КАТИЋ: Људи не разумију карневалске феште, а ни шарм Медитерана!