Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИћ: Тробојка украсила кабинет, поносан што је након 80 година угостио митрополита у парламенту!

Предсједник Скупштине и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је да се власт промијенила и да већина народа, не мисли као у вријеме претходне власти.

-Они желе да се нешто промијени. Људи имају потребу да нешто мијењају, унапређују да траже нека нова рјешења. Ова власт жели да кроз нова рјешења иде у сусрет потребама и жељама грађана Црне Горе. Колико ћемо бити креативни и успјешни то ће оцијенити грађани рекавши да су урадили велики посао, рекао је Мандић у јутрањем програму на ТВ Прва.

Мандић поводом посјете митрополита Јоаникија каже да је поносан што му је припала част да га дочека како заслужује.

Поносан сам што ми је припала част да као предсједник парламента после 80 и више година у Скупштини дочекам Митрополита на начин како то заслужује његово достојанство и неко ко сједи на столици Светог Петра Цетињског. Дужно поштовање које сам му указао мислим да служни на част свима а не само мени, рекао је Мандић, наводећи да ће ускоро угостити и барског надбискупа, а нада се како је рекао и Реиса.

Коментаришући тробојку у свом кабинету, каже да му је она „украсила кабинет“

Та застава ми је украсила кабинет јер је то била застава Црне Горе. Дуже је је стајала та застава него сто је стајао бајрак и садашња државна застава. У контексту помирења коју пропагирам, морам да кажем морамо се мирити и око симбола који су неспорни свима, рекао је Мандић.

Рекао је да не разумије, зашто неко мрзи ту заставу.

Ја мислим да неки искораки попут тог искорака треба да нам помогну да градимо заједништво и помирење. Ако неко мисли да се миримо тако што ћемо доћи на позицију онога ко мисли да је то најбоље то није помирење, рекао је Мандић.

Казао је и да ћемо, када буде завршен попис, знати какав је наш однос према језику.

Ако је српски језик већински, зашто он не би био службени. У Финској живи пет посто Швеђана, па је шведски службени језк. Овдје ако имате језик који говори највеци број људи, зашто не би имао статус служеног језика..а онда око ових застава и тога, то су ствари које се могу ријешити у једном кратком договору за пола сата и да то прође кроз парламент и да то установимо да не гледамо ову ситуацију какву смо гледали прије 30. августа кад су људи хапшени кад су ишли на свадбе, а носили тробојку, наводи Мандић, уз констатацију „да закони треба да прате живот“.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДПС-У СВАКА ДЛАКА СМЕТА: Николићу се не свиђа Мандић, руски амбасадор, мачке у фебруару…!

БЕЗОБРАЗНИ НИК СЕ ШЕГАЧИ СА СРБИМА: У Приштини сам представљао Црну Гору – у име свих честитао сам независност Косова*!

СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ: Српски језик да се врати у школе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!