Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРО НЕ СПАВА: Прогањају их Свети Сава, буле и кокошке!

Пише: Иван Милошевић

Монтенегрини су вечерас пали у кому и требаће им озбиљни љекови и вријеме да се опораве. На трећем каналу РТЦГ је пренос Светосавске академије из Бијелог Поља, а ДПС портали током читавог дана објављују прилоге са свечаности Нове српске демократије поводом Савиндана. Цитирају музички репертоар и коса на глави им се диже од пјесме “Од Главе Зете до града Спужа”, а и остале нумере иду им на живце и читави дан пријављују надлежнима пјеваче са друштвених мрежа и траже интервенцију, односно хапшења.

Гдје да се пјева о Турцима, боју са њима и то успјешном од којега кукају буле, а Вуле заводи терор над исламским живљем у Спужу и околини. Данашњим Монтенегринима изгледа су данас ближи Турци од Вула и осталих Срба који славе Светог Саву! По њима би се рекло да Црногорци нијесу ратовали против Турака, него против Срба и да Црногорци већих пријатеља током историје од Турака нијесу имали и да су заједно таманили Србе! 

На скупу Нове у Никшићу препознали су челнике и посланике те странке, као и неке локалне службенике и колико сјутра има све да пријаве полицији и новом врховном државном тужиоцу и од њих ће тражити да се сви слављеници окупљени око Светог Саве упозоре да не ремете међуконфесионални склад и да се Турци од вишевјековних зулумћара претворе судском или неком другом одлуком у хуманитарне средњевјековне раднике! 

Чорбу им је запржила и Марија Вуковић називајући неприкладним именима неке од њихових симбола и чисто сумњам да ће Марију убудуће од монтенегринске хајке спасити и њени скокови у вис и преко десет метара. Нагребусила је Марија, лоше јој се пише и претпостављам да ће је национални олимпијски ДПС комитет избацити из овогодишњег олимпијског тима. Нека Марија скаче за неког другог, а не за Монтенгеро чијег орла на застави назива – кокошком! 

Ови Монтенегрини су начисто одлијепили и од менталног лудила тешко да би их спасио и повратак Мило Ђукановића на престо ДПС-а! Од оволиког броја Срба и њихових свечаности, пјесама и гусала, мути им се пред очима, пију шаке бенседина и лексилијума и ни по коју цијену не желе да прихвате да ту поред њих живи толико Срба. Уколико то још потврде и пописни подаи, Монтенегрини ће као Срби под Чарнојевићем, кренути у добровољно пресељење у Хрватску и Албанију, а замолиће да их у том егзодусу предводи Мило лично! 

Ало, Монтенегрини, не паничите, лијегајте ако лежати знати, смирите се, ако за мир знате, почешите се по глави, уколико главе имате, и схватите коначно већ једном да у Црној Гори живе Срби и то у не занемарљивом броју и схватите већ јдном да Срби никога не угрожавају, а посебно не Црну Гору и остале који у њој живе! 

Ваља схватити да Срби желе да пјевају своје пјесме, да се поносе својим прецима и славе њихова подвижничка дјела. Међу њима налази се и подвиг Вула Ђалетића због кога су некада кукале буле, а данас због њега запомажу Монтенегрини! 

И баш на том примјеру показује се како се на узбурканом монтенегринском мору љуља дукљанско-ђукановићевска барка и пријети јој тотални бродолом. И тај бродолом неће бити српска работа, него ће Монтенегрини оваквим и сличним понашањем поводом српских празника и слава, сами себе оставити без појасева за спасавање и утопиће се у сопственој немоћи и кукаквичлуку да пред огледалом признају да нијесу сами у Црној Гори и да поред њих има и подоста Срба! На нашу срећу, а њихову жалост!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРУПА ГРАЂАНА ЦЕТИЊА ОРГАНИЗУЈЕ “ДОЧЕК” АНДРИЈИ МАНДИЋУ: “Четничку чавку” дочекаће како ваља, кажу “цивилизовано”!

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР “ПРАЗНИКА МИМОЗЕ”: Спаљивање лутке током карневала треба посматрати сатирички, нема мјеста за злонамјерна политичка тумачења!

КОМУНИСТИЧКА ЛИЈЕВА СКРЕТАЊА, ЗЛОЧИНИ ТИТА И ЂИЛАСА: Превентивне ликвидације у Црној Гори, од јаме до јаме – четници главни непријатељи!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

бојнама

Андрија Мандић: Изградити Меморијални центар “Бојна Њива”!

Sahrana

НА ДАНАШЊИ ДАН 1992. ГОДИНЕ: Муслимани убили српског свата на Башчаршији, почео рат у БИХ!

herceg novi 5 foto d vukajlovic

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Stevan-Katic

СТЕВАН КАТИЋ: Људи не разумију карневалске феште, а ни шарм Медитерана!

гала

ДОБРОТВОРНИ ГАЛА БАЛ У ЛОНДОНУ, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Србија није заборављена – пријатељи у цијелом свијету!