Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРО НЕ СПАВА: Прогањају их Свети Сава, буле и кокошке!

Пише: Иван Милошевић

Монтенегрини су вечерас пали у кому и требаће им озбиљни љекови и вријеме да се опораве. На трећем каналу РТЦГ је пренос Светосавске академије из Бијелог Поља, а ДПС портали током читавог дана објављују прилоге са свечаности Нове српске демократије поводом Савиндана. Цитирају музички репертоар и коса на глави им се диже од пјесме “Од Главе Зете до града Спужа”, а и остале нумере иду им на живце и читави дан пријављују надлежнима пјеваче са друштвених мрежа и траже интервенцију, односно хапшења.

Гдје да се пјева о Турцима, боју са њима и то успјешном од којега кукају буле, а Вуле заводи терор над исламским живљем у Спужу и околини. Данашњим Монтенегринима изгледа су данас ближи Турци од Вула и осталих Срба који славе Светог Саву! По њима би се рекло да Црногорци нијесу ратовали против Турака, него против Срба и да Црногорци већих пријатеља током историје од Турака нијесу имали и да су заједно таманили Србе! 

На скупу Нове у Никшићу препознали су челнике и посланике те странке, као и неке локалне службенике и колико сјутра има све да пријаве полицији и новом врховном државном тужиоцу и од њих ће тражити да се сви слављеници окупљени око Светог Саве упозоре да не ремете међуконфесионални склад и да се Турци од вишевјековних зулумћара претворе судском или неком другом одлуком у хуманитарне средњевјековне раднике! 

Чорбу им је запржила и Марија Вуковић називајући неприкладним именима неке од њихових симбола и чисто сумњам да ће Марију убудуће од монтенегринске хајке спасити и њени скокови у вис и преко десет метара. Нагребусила је Марија, лоше јој се пише и претпостављам да ће је национални олимпијски ДПС комитет избацити из овогодишњег олимпијског тима. Нека Марија скаче за неког другог, а не за Монтенгеро чијег орла на застави назива – кокошком! 

Ови Монтенегрини су начисто одлијепили и од менталног лудила тешко да би их спасио и повратак Мило Ђукановића на престо ДПС-а! Од оволиког броја Срба и њихових свечаности, пјесама и гусала, мути им се пред очима, пију шаке бенседина и лексилијума и ни по коју цијену не желе да прихвате да ту поред њих живи толико Срба. Уколико то још потврде и пописни подаи, Монтенегрини ће као Срби под Чарнојевићем, кренути у добровољно пресељење у Хрватску и Албанију, а замолиће да их у том егзодусу предводи Мило лично! 

Ало, Монтенегрини, не паничите, лијегајте ако лежати знати, смирите се, ако за мир знате, почешите се по глави, уколико главе имате, и схватите коначно већ једном да у Црној Гори живе Срби и то у не занемарљивом броју и схватите већ јдном да Срби никога не угрожавају, а посебно не Црну Гору и остале који у њој живе! 

Ваља схватити да Срби желе да пјевају своје пјесме, да се поносе својим прецима и славе њихова подвижничка дјела. Међу њима налази се и подвиг Вула Ђалетића због кога су некада кукале буле, а данас због њега запомажу Монтенегрини! 

И баш на том примјеру показује се како се на узбурканом монтенегринском мору љуља дукљанско-ђукановићевска барка и пријети јој тотални бродолом. И тај бродолом неће бити српска работа, него ће Монтенегрини оваквим и сличним понашањем поводом српских празника и слава, сами себе оставити без појасева за спасавање и утопиће се у сопственој немоћи и кукаквичлуку да пред огледалом признају да нијесу сами у Црној Гори и да поред њих има и подоста Срба! На нашу срећу, а њихову жалост!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЧЕТНИЧКА ТУГА У СЛОВЕНИЈИ: Сјутра парастос безгробној војсци у Камничкој Бистрици, портал “Српска24” запалиће свијећу за невино побијене припаднике ЈВуО!

НА ГРАХОВЦУ ОБИЉЕЖЕНО 166 ГОДИНА ОД ВЕЛИКЕ БИТКЕ: Црногорци и Херцеговци побједили османску војску и показали шта може српска слога!

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

grahovac

КОД ЦРКВЕ СВЕТOГ СПАСА: Обиљежавање 166 година битке на Граховцу!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

glas65

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

Slobodan-Vladušić

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!

dpsklub

КО НАПРАВИ ОВАЈ ДПС: Све им српско смета, реже на сабор, двојно држављанство, Мандића, Вучића, Додика, виде вељенационализам само код Срба!