Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АЛЕКСАНДАР ДУГИН: Глобалисти воде Америку у грађански рат!

Пише: Александар Дугин
У Америци, родном месту прагматизма, прагматизам је нестао. Глобалисти, посебно под режимом Бајдена, представљају екстремни облик глобалистичке диктатуре, прекидајући везе са типично америчком традицијом коју су успоставили Чарлс Пирс и Вилијам Џејмс. Традиција прагматизма заснивала се на потпуној равнодушности према прописивању нормативног садржаја и за субјект и за објекат. За правог прагматисту, перцепције субјекта о себи, објекту или другом субјекту су небитне — битно је да све ефикасно функционише приликом интеракције. Међутим, глобалисти се значајно разликују, више се усклађујући са британским позитивистима и француским ватреним материјалистима. Они упорно настављају са тоталитарном бруталношћу, диктирајући ко и шта треба да се усклади са њиховим прописима.
За прагматисту, небитно је да ли неко мења свој пол или остаје исти, све док то функционише за њих. Напротив, глобалисти налажу промену пола, спроводећи то законом и промовишући га као универзалну, прогресивну вредност. Свако ко се противи овом ставу означава се као ‘фашиста’, или се пореди са Трампом или Путином. Они ће инсистирати на овом приступу, без обзира на његову ефикасност или самоуништавајућу природу. Изненађујуће, глобалисти деле многе особине са Украјинцима — узнемирујућа сличност.
Када глобалисти одлуче да повећају илегалну имиграцију, беспоштедно спроводе ову агенду, означавајући оне који заговарају регулисану имиграцију или контролу граница као ‘фашисте’, присталице Трампа или Путинове агенте. Они настављају са својим прописним политикама до крајности, чак и ако се покажу потпуно неефикасним. За глобалисту, свако ко се не слаже са њиховим ставом ефективно не постоји — и не би требао да постоји.
Стога, може се бити сигуран да прогресивци из Демократске партије и неоконзервативци из обе партије — једнако тврдоглави и одвојени од прагматизма, реализма или традиционалног конзерватизма, тиме отуђујући праву суштину Америке — усмеравају земљу ка неизбежном грађанском рату. Они одбијају да се ангажују у смисленом дијалогу, не обазирући се на то да ли њихове политике функционишу или не. Њихов фокус остаје фиксиран на спровођењу њихових идеала: права трансродних особа, илегална имиграција, ставови о праву избора, отворене границе, зелена енергија и вештачка интелигенција. То представља дубоку филозофску контрадикцију унутар америчког система.
Данас Америком владају они који су дубоко ван додира са њеним идентитетом и стога нови грађански рат у САД-у изгледа неизбежан. Глобалисти су постављени да осигурају његово избијање.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!