Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОСВЕТА И ПОСВЕТА: Када су цветали Катнићи!

Пише: Иван Милошевић

Нијесам сумњао да ће бивши режим и његове разне присталице јуечарашња хапшења свести на породични ниво, односно освете породица Мандића и Кнежевића породицама Катнић и Лазовић. Као у неком сицилијанском трилеру, са кумовима или без кумова, хапшења чиновника бившег система смјешта се у личне односе, освете и посвете, ручкове и вечере, пријатеље и непријатеље. Као медијски савјетник црногорске сицилијанске криминалне и забавне групе јутрос се јавило и једно од првих пера Мила и његових марифетлука и са страница “Побједе” упутило текст освете или посвете намијењен јучерашњим актерима хапшења које је уздрмало Црну Гору. “Побједа” јавља да је Катнић ухапшен због освете Мандића и Кнежевића и да је јуче извршен државни удар на државни удар из 2016. године! И то вам је то и ништа више и ништа друго! Сицилија на монтенегрински начин, криминална хоботница сведена на два крака и раскорака између правде, освете и посвете!

И ови што бране ДПС и његове тужилачке краке као да желе да поруче да је већина у Црној Гори имбецилна, необразована, безуба, знојава и глупа и да не зна ни колико је два и два и да у том свеопштем незнању, затуцаности и кретенизму, не виде да су се Мандић и Кнежевић коначно осветили и посветили и преко својих помагача у судству и новој политичкој елити, ставили Катнића пред пријеки српски суд и пресудили: Катнић је крив, па иако је прав има да буде крив! Такви домети, интелектуални и аналитички, просипа нам данас “Побједа” и као да се кандидује за нову вишехиљадарску рату из буџета Фонда за плурализам медија! И што је најгоре и најжалосније и ове године ће добри војник Швејк (Спајић) и добротворка Марија Тереза ( Тамара Вујовић) искеширати тражену суму “Побједи” и наградити њеног уредника за текстове о освети и посвети и црногорском крилу сицилијанске мафије!

Тврдити да је хапшење Катнића плод политичке освете Мандића и Кнежевића заправо је аболирање не само Катнића, него цјелокупног ДПС-а за сва непочинства и злоупотребе које је примјењивао 30 година! Свести хапшење Катнића на једно крило освете и посвете двије породице над једном породицом, као да је припрема одбране за наредно хапшење прве, друге или првих пет најутицајнијих породица у Црној Гори. По првом перу “Побједе” све вам је то непрекинути ланац освета и посвета и у њему нема мјеста за обичног човјека, правду и слободу и нормалан живот било којег појединца. Све су то свима нама, који не припадамо тим породицама, украле тих пет или шест породица и доборовољно смо пристали да будемо њихови колатерални кусури и мрвице са трпезе. Јебеш обичне људе, њихову правду, очи и сиву масу, емоцију и локацију, све то је само празна прича, јер се пет или шест породица, свете и уколико се не свете, онда неће ни да се посвете! 

Некадашње дворско новинарство, попут свога творца (Мила и ДПС-а), броји посљедње дане, користи задње крпице да закрпи криминалну сценографију бившег режима која је трајала пуних 30 година и која је у Црној Гори појела све шо се могло појести и у задњицу смјестила све што се могло смјестити. И када ових дана гледамо задње трзаје тих 30-годишњих крпица и покушај, истина дилетантски, пионирски и са могућим грешкама у корацима и испадањима са главног терена, да се оне саставе какве су и биле и да се смјесте тамо гдје су одавно требале да буду (спушки казамат), не може човјек да остане равнодушан и не реагује на покушаје спашавања редова Катнића. Као да ДПС и његови медијски и остали помагачи у глас вичу да су сви они Катнићи и да уколико се уклони један на ливади ће изнићи ново цвијеће (Катнићи) за неко ново поколење. Кажу да поколења суде дјелима, па ваљда је дошло вријеме да се једном поколењу пресуди за сву неправду, богаћење и политичко иживљавање над обичним домаћим народом. 

И гдје је ту освета или посвета? Чујем и видим само правду или барем њене прве трзаје!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АНДРИЈА МАНДИЋ: Гласањем за резолуцију о Сребреници Црна Гора би се нашла у друштву са онима који желе Србима да наметну колективну кривицу!

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

ШТА БИ: Свједок или оптужени, каже да долази са плавом торбом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

данијел дпс

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

косово22

СРБИ И ПЛАНЕТА: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију и води ка разлазу у БИХ!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

градишка

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

луси

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!