Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за сарадњу са дијаспором Ђорђе Милићевић рекао је да је практично депортован из Хрватске када је покушао да посјети меморијални центар у Јасеновцу, те да је та наредба стигла “са врха”.
Милићевић је рекао да је депортован јуче, након што је разговарао са Србима из Пакленице и Новске у Хрватској о томе како им помоћи, што је у складу са његовим послом, и да није било никакавих политичких памфлета, нити мијешања у унутрашње политичке прилике у Хрватској.

Он је навео да је суштина његове посјете била у складу са обавезом посла који обавља, да разговара са представницима мјесне заједнице Пакленица, у Хрватској, са представницима културно-умјетничког друштва о помоћи ради унапређења живота у локалној заједници.

– Тема је била како помоћи нашим сународницима којих је некада било више од 90 одсто у Новској, а данас има само 12 породица – рекао је Милићевић за телевизију Пинк.

Он је додао да су тада дефинисани одређени циљеви, шта је то што може да се уради и да је убијеђен да ће то бити реализовано.

– Након тога смо се упутили ка меморијалном центру Јасеновац, који је удаљен четири километра. Као човјек и Србин сам хтио да одем и упалим свијеће. Појавило се пет полицијских аутомобила и рекли су ми да се моја посјета ту завршава и да морам да се вратим на гранични прелаз Бајаково или ће ме они до тамо отпратити – рекао је Милићевић.

Он је навео да је практично депортован из Хрватске.

Рекао сам и да ми желимо тамо да положимо цвијеће и упалимо свијеће, без камера, изјава, да се поклоним српским жртвама. Речено ми је да су добили “наредбу са врха”. Питао сам шта то тачно значи. Чак ми је било онемогућено пред самим меморијалним центром изађем из комбија којим сам путовао – рекао је Милићевић.

Он је додао да се није осјећао као штићена личност.

– Свакако ћу доћи у меморијални центар, свакако ћу посјетити Јасеновац – истакао је Милићевић.

извор; ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СУЗЕ ЦРНОГОРСКЕ КРАЉИЦЕ: Ако Бог да, осветићемо Косово!

КО ТО ДАЈЕ ПАРЕ, ЗАЛУДНИ ХОР ПРОПАЛЕ ИДЕОЛОГИЈЕ: Киц “Поп хор” по Војводини пјева партизанске попевке!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

данијел дпс

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

косово22

СРБИ И ПЛАНЕТА: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију и води ка разлазу у БИХ!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

градишка

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

луси

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!