Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КО ТО ДАЈЕ ПАРЕ, ЗАЛУДНИ ХОР ПРОПАЛЕ ИДЕОЛОГИЈЕ: Киц “Поп хор” по Војводини пјева партизанске попевке!

Подгорички КИЦ Поп хор, најављује премијерне концерте у Војводини, и то у Врбасу 30. априла и у Суботици 2. маја, наводи се у саопштењу хора. Према ријечима менаџерке хора Снежане Бурзан Вуксановић, након вишемјесечног рада менаџерског тима и свих хориста, на пут креће око 40 пјевача, уз умјетничко вођство Иване Влајнић.

Публици у Војводини представиће се у Врбасу, на концерту „Горо моја у равници“ мјешовитим поп, рок и антифашистичким репертоаром, у договору са домаћинима из Културног центра Врбас, Црногорског културног центра, Удружења Црногораца „Гора“, Удружење Црногораца Врбаса и Црногорска дијаспора „Зубља“ .

Концерт ће бити одржан сјутра са почетком у 19.30 часова, у биоскопу „Југославија“ тамошњег културног центра.

Уз остало, пјеваће: Тече Тара, Командант Сава, Црном Гором, Ђон, Горо моја, Црна Горо капљо воде и друге пјесме, порука је хора.

У суботичком парку Југоленд истоимено удружење већ 20 година организује прославу Међународног празника рада, уз војнички пасуљ и јунећи гулаш, подјелу црвених пасоша…

Ту ће подгорички КИЦ Поп хор у четвртак, 2. маја пред бројном публиком из свих некадашњих YУ република (сада држава), представити свој популарни пројекат партизанских и револуционалрних пјесама ‘Без дилеме – антифашизам’, као и дио богатог YУ поп/рок репертоара. Очекују одличну реакцију публике на: По шумама и горама, Дан нам живи, живи рад, Падај сило и неправдо, Билећанку, Бела ћао, Каћушу, Крај Сутјеске хладне воде, али и Џули, Липе цвату, Даире…, наводи се у саопштењу хора.

Из КИЦ Поп хора обећавају одлично расположење и врхунску енергију, па позивају црногорску дијаспору у Војводини и Србији, југоносталгичаре из региона и све људе добре воље који његују традицију и славну историју предака, да им се придруже у Врбасу 30. априла и у Суботици 2. маја.

Подсјећамо да смо до сада одржали више од стотину концерата, а осим наступа у Црној Гори ‘освојили смо’ и сцене и срца публике у Београду, Загребу, Сарајеву, Скопљу, Пули, Пријепољу, Коњицу, Тјентишту… Овај хор, већ седам година чини око 60 заљубљеника у хорско пјевање, различитих годишта, од 20 до 70 и неке, од студената, запослених и незапослених до пензионера, различитих карактера, опредјељења, професија и занимања, а уједињује нас огромна љубав према музици и дружењу. Дјелујемо под окриљем НВУ Кутак, пробе одржавајмо у хорској сали КИЦ-а ‘Будо Томовић’, а наш рад можете пратити на Фејсбуку, Инстаграму или на хорском Јутјуб каналу, порука је из табора хора.

Након празника, у уторак вече – 7. маја, КИЦ Поп хор концертом ће отворити Подгорички прољећни Пазар на Тргу независности, а у недјељу, 12. маја од 18.30 на Тргу од оружја, пјесмом ће затворити први Сениор ФЕСТ у Котору.

0
СХАРЕ

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!