Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

-Нашу кривичну пријаву је тужилаштво одбацило, па Вас молимо да је Ви господо тужиоци  ВДТ,  Г-дине Марковићу , и Ви СДТ,Г-дине Нововићу, узмете у рад, јер је Црна Гора оштећена преко 2 милијарде евра, а пензионери, акционари, Влада и ЕПЦГ за око 130 милиона евра. Умјесто стратешког партнера, Влада Мила Ђукановића је узела А2А, фирму која је настала од двије комуналне- смећарске фирме из Бреше и Милана, које су биле под патронатом  премијера Италије Силвија Берлусконија. Берлускони није направио штетан уговор по своју државу Италију и грађане Италије, а Мило Ђуановић ем што нас је оштетио-покрао, куповао је код Берлусконија слободу због кривичног-мафијашког посла због чега је против њега водио поступак тужилац из Барија г-дин Шелзи. Сви списи овог предмета се налазе код вас у тужилаштву. Један акционар захваљујући Влади  ЦГ зарадио је 4,5 милиона евра, а предсједник Партије пензионера покраден за 37.000 евра, због разлике у цијени акција ЕПЦГ, саопштио је Момо Јоксимовић, преедсједник Партије пензионера.

Пријава је 2015. године поднијета Ивици Станковићу и Миивоју Катнићу,али су је они одбацили.

У наставку је садржај пријаве.

                                                             

 

 КРИВИЧНА  ПРИЈАВА

ПРОТИВ Др ВУЈИЦЕ ЛАЗОВИЋ и других Н.Н . лица, због злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби.

 Партија пензионера и инвалида ЦГ, са Удружењем мањинских акционара АД ЕПЦГ , је мјесецима и током тендера за продају ТЕ Пљевља, водили битку , супростављајући се сулудој  идеји да се поклони ТЕ Пљевља за 44 милиона евра „ЕН Плус групи“ Олега Дерипаске, чиме би се остатак АД ЕПЦГ учинио инвалидним. Значајан допринос у тој борби дао је и предсједник СДП-а г-дин Ранко Кривокапић, да се сачува ТЕ Пљевља у цјелини, а на велику жалост ДПС-а и Филипа Вујановића.

Нетачне су тврдње ДПС-а да су довели квалитетног стратешког партнера чији дио је продат за 450 милиона евра.  Није истина, више је цинизам и вријеђа здрав разум грађана ЦГ, а посебно нама пензионерима и инвалидима и социјално угроженим грађанима који једва преживљавају и састављају крај са крајем , јер на жалост годинама сами са Удружењем мањинских акционара АД ЕПЦГ водимо борбу да код тужилачких и судских органа ЦГ докажемо да се ради о највећој пљачки и корупцији у процесу докапитализације и полуприватизације АД ЕПЦГ.  Кључну негативну улогу , је одиграо подпредсједник СДП-а и подпредпредсједник Владе ЦГ др Вујица Лазовић.

Г-дин др Вујица Лазовић је, као предсједник Тендерске комисије у петак 24.јула 2009.године, прогласио као прво рангирани грчки конзорцијум Глоден Енрги Оне Холдинге и Публик Повер Корпоратион са понуђеном цијеном  11,1 евро за акцију и двије милијарде инвестиција у изградњи другог блока  ТЕ Пљевља у зони Маоча снаге 650 МВВ и друго рангирани А2А са 8,4 евра за акцију без додатних инвестиција.  И онда филмском брзином, одмах у понедељак 27.јула , а након викенд консултација , Вујица Лазовић суспендује прво рангирани грчки конзорцијум измишљајући да је грчка понуда условна, да нас Грци условљавају да им издамо дозволу да граде други блок ТЕ Пљавља, чиме чини директну штету и ускраћују буџет ЦГ за 30.934.863,90 евра , и за исто толико је ускраћен жиро рачун ЕПЦГ , док за додатних 30.934.863,90 евра и мали акционари, грађани ЦГ, за 32.460.228,90 евра.

Ако се има у виду да је 50% акционара у АД ЕПЦГ био из пеАнзиоерске популације онда је више него јасно коико су милионску штету по овом основу пензионери и инвалиди ЦГ претрпљели.

На образложење предсједника Тендерске комисије др Вујице Лазовића да је понуда грчког конзорцијума условна , да они условљавају Владу ЦГ, Грци су одговорили писмом у прилогу , да је њихова понуда безусловна и да незнају чију понуду др Вујица Лазовић чита.

На жалбу грчког конзорцијума  , Савјет за приватизацију  и гле чуда, опет суди и пресуђује Вујица Латовић, као предсједник Савјета , и потврђује своју незакониту одлуку предсједника Тендерске комисије, што је до тада незапамћен примјер у свијету да је предсједник и Првостепеног и Другостепеног органа у истом лицу др Вујици Лазовић.

Др Вујица Лазовић је изабрао А2А као стратешког партнера ЕПЦГ, фирму која није испуњавала елементарни услов тендера јер је регистрована 07.маја 2008.године, а што се види на сајту Министарства економије . Ако се има у виду да је Тендер за докапитализацију и полуприватизацију ЕПЦГ расписан 02.фебруара 2009.године са трајањем до 30 априла 2009.године, одмах се да закључити да, А2А није имао завршни рачун за 2007.годину који је тражен условима тендера, јер није ни постојао.

Наиме, понуду на Тендер су могли поднијети само учесници који су поред техничких испуљавали и неопходни финансијски усов:

1.Финансијске

    а)Приходи понуђача морају бити изнад 250 милиона ЕУР или

        еквовалентног износа за последњу финансијску годину понду

         понуђача.

Из приложене документације коју Вам достављамо да А2А није испуњавао један од три кључна услова па њихова понуда није ни смјела бити предмет разматрања а камоли да као другорангирана буде проглашена побједником тендера, што је сагледавања свих последица ове одлуке равно злочину према грађанима и држави.

Г-дине  ВДТ Станковићу, тражимо да се под хитно изврши извиђај, саслуша подпредсједник Владе др Вујица Лазовић и друга Н.Н.лица  у наведеним криминалним радњама , да се изврши увид у списе  Тендерске комисије а посебно у акт „Завршни рачун А2А за 2007.годину“ као и увид у регистрациони лист Привредних субјеката Бреша ( број регистрације 1195777540153 и са сједиштем у Бреши, поштански број 2514 , адреса Виа Ламармора 230) из које се да закључити датум уписа у Регистар под бројем 49399507/03/2008.

Господине ВДТ захтијевамо да поднесете  кривичну пријаву против одговорних лица, да се по закону казне за учињено кривично дјело корупције и организованог криминала.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАРИНА БУЛАТОВИЋ: Моја велика православна српска „геноцидна“ фамилија!

“ПРВА ТВ”, РЕЗОЛУЦИЈА И ПРАВОСЛАВНО ПОМИРЕЊЕ: Нема мира без рехабилитације црногорских четника, Јаков за сада ћути о томе!

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

broz2

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

spajic-3

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!

katnić

ОДЛУКА: Катнић у притвору још два мјесеца!