Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

Данашњом објавом у појединим медијима Записника о саслушању осумњиченог Миливоја Катнића, и дефинитвно се потврдило да ће одбрана бившег ГСТ- а бити заснована жаргонски формулисано “товарењем” осталих осумњичених, саопштено је из коалиције “За будућност Црне Горе”.

Тако је Миливоје Катнић, а да није ни трепнуо, на саслушању код истражног судије Горана Шћепановића, сву кривицу за сарадњу и помоћ Кавачком клану пребацио на његовог замјеника Сашу Чађеновића и Петра Лазовића. Тврдњом да је искључиво Саша Чађеновић имао приступ СКY препискама Петра Лазовића, и да он наводно себе свјесно није одредио да има увид у комуникацију коју је СДТ добијао из Еуропола, Миливоје Катнић покушава од себе представити необавијештеног доброћудног тужиоца пред пензијом, који се ником није мијешао у посао, наводе у саопштењу.

Тако је, како су оцијенили, одједном од човјека који је себе на конференцијама за медије представљао као вођу тима несаломивих специјалних тужилаца, првом приликом опрао руке од Саше Чађеновића и Петра Лазовића, а немамо дилему да ће сљедећи за “прање руку” бити Зоран Лазовић и Мило Ђукановић.

Управо је црногорска јавност сазнала од Миливоја Катнића да је Петар Лазовић био тајни агент инфилтриран у Кавачки клан, а онда на саслушању код истражног судије тврди да је име тајног агента, тј. Петра Лазовића било познато само Саши Чађеновићу као поступајућем тужиоцу. Ово је најбољи показатељ како се Миливоје Катнић без икаквих проблема одрекао Саше Чађеновића, притом га тешко инкриминишући, и то да је без његовог знања постао члан ОКГ заједно с Петром Лазовићем, казали су из коалиције За будућност Црне Горе.

Како су навели, истина је сљедећа, управо је Саша Чађеновић, добијајући инструкције од Миливоја Катнића, постао члан ОКГ која је осумњичена за најмонструозније злочине почињене у историји црногорског криминала. И ако је неко мислио да ће објављивањем Записника о саслушању осумњиченог Миливоја Катнића од њега направит хероја, десило се супротно. Некадашњи страх и трепет црногорског правосуђа претворио се у осумњиченог који цинкарењем свог замјеника покушава спасити себе.

Зато нас неће зачудити ако Миливоје Катнић до почетка судског поступка добије статус свједока сарадника јер на то има право по ЗКП-у, пошто није осумњичен да је био на челу ОКГ, већ само њен члан. Али и Саша Чађеновић такође има право да затражи статус свједока сарадника или склопи споразум о кривици како би олакшао свој положај у овом поступку. Наравно, то све зависи од СДТ- а и касније од суда, иако је већ сад многима јасно да ће бити мртва трка ко ће први од осумњичених затражити повољнији статус у истрази и судском поступку, закључују из те коалиције.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

МАНАСТИР МОРАЧА У СЛАВУ ВАСКРСА, АНДРИЈА МАНДИЋ: Чувајмо светиње и градимо слогу!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

павле

АРХИВА: Повратак војводе Павла Ђуришића!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

dubrovnik (1)

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

kralj-nikola-i-kraljica-milena

СУЗЕ ЦРНОГОРСКЕ КРАЉИЦЕ: Ако Бог да, осветићемо Косово!

медо8

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!