Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У ПЕС-У ИМА КО ДА ОДГОВОРИ ДПС-У, ДАРКО ДРАГОВИЋ: Политичко крило мафије ни за скупштину станара!

‘-Док год Демократска партија социјалиста буде измишљала разне непријтеље и издајнике како би сакрила своје неспособности и слабости, док год буде покушавала да под плаштом борбе за грађанске вриједности потпирује националне и вјерске подјеле, док год не направи јасан отклон од мафије и свих непочинстава ранијег руководства, неће имати коалициони капацитет ни за скупштину станара стамбене зграде, саопштио је данас посланик Покрета Европа сад Дарко Драговић.

Саопштење Драговића преносимо у цјелости.

Стара народна изрека каже да не лаје пас села ради, него себе ради. Брига је ДПС за било чија грађанска права као за лањски снијег. Има ДПС већих невоља које је монтипајтоновски циркус покушавао да сакрије тумарајући од града до града и износећи свакакве увреде на мој рачун под плаштом наводне борбе за грађанска права Оскара Хутера. Прва мука ДПС-а је непостојање адекватног одговора на економску политику Покрета Европа сад. Деценијама су држали у заблуди народ да је повећање минималне зараде од пар еура епохални успјех ДПС-ове власти уз улагање надљудских напора. И онда, буквално преко ноћи, нова власт је повећала минималну зараду више него дупло и показала да су деценијске тврдње ДПСа биле лаж и да је народ варан како би се одржао у економски вазалном положају. Исти случај и са пензијама. Мантра ДПС -ове власти је била да се пензионери држе у страху да неће примати ни то мало цркавице што примају ако Мило оде с власти. Оде Мило и деси се чудо. Минимална пензија 450 еура.

Друга мука ДПСа је ослобађање заробљених институција система. Нова власт чији је стожер Покрет Европа сад је за два мјесеца успјела што прошле нијесу у претходних 5,6 година. Изабран је недостајући судија уставног суда, изабрана су три члана судског савјета из реда угледних правника, створени услови за избор предсједника Врховног суда, тужилаштво није више у ВД стању и пао је посљедњи бастион ДПСа- изабрана је нова гувернерка. Све је то постигнуто релативно лако, што указује на неспособност бивших власти у којима је у одређеном периоду ДПС јавно или тајно био главни актер или непостојање жеље за самосталним и независним радом правосудних институција и Централне банке Црне Горе.

Трећа и највећа мука ДПСа је мафија. Посљедње преписке са скy апликације које су доступне јавности недвосмислено указују да је Демократска партија социјалиста и даље политичко крило мафијашке организације. Одређени кланови су руководили изборним кампањама ДПСа, финанансирали политичке активности ДПСа и трасирали даљи пут ове политичке организације у циљу заштите својих лукративних интереса. Једноставно речено, ДПС је био политичко средство заштите мафијашких интереса у Црној Гори. Садашње руководство очигледно нема снаге да направи отклон од криминогеног утицаја на политику ДПСа, јер смо свједоци да апсолутно нико од политичких првака ДПСа није осудио јавно доступне преписке са скy апикације нити се у политичком смислу оградио од њих. Не сумњам да је садашња постава посланика ДПСа поштена. Неки јер су заиста исконски поштени, а неки силом прилика, јер нијесу у власти. Но, очигледно је да немају снаге да осуде сва непочинства ДПСа из претходног периода што указује да су и даље марионете у рукама претходних властодржаца ДПСа којима је држава била само средство личног богаћења на рачун свих нас. То је њихова одговорност у толико и већа.

Ближио се партијски конгрес у којем се захуктала политичка борба између Данијела Живковића с једне и Данијела Живковића с друге стране. С обзиром на то да не могу да се отргну од парапартијског утицаја, немају адекватан одговор на економску политику Владе, а институције система излазе из ВД стања, по старом добром ДПСовом обичају потребно је било наћи непријатеља. По узору на Јоксимово спремање за конгрес из Ђекне и ДПС се спремао за сједницу највишег партијског органа. Јер, каква је то црна држава која нема унутрашњег непријатеља. И десио се Оскар Хутер. А Јевто Ераковић, мегаломан – па му мало један непријатељ, него рече у Бару да су сви наши пријатељи и комшије који су залуђени својеврсним идејама издајници. По параметрима ДПСа то није шовинизам. Задовољство ми је да будем издајник овом и оваквом ДПСу са надом да ме никада неће бранити.

И за крај, док год ДПС буде измишљао разне непријтеље и издајнике како би сакрио своје неспособности и слабости, док год буде покушавао да под плаштом борбе за грађанске вриједности потпирује националне и вјерске подјеле, док год не направи јасан отклон од мафије и свих непочинстава ранијег руководства, ДПС неће имати коалициони капацитет ни за скупштину станара стамбене зграде.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО ТАМО ПЈЕВА: Креће се лађа ДПС-ОВСКА!

ДОК АЛБАНЦИ СКАНДИРАЈУ “УБИЈ СРБИНА” АЛБИН КУРТИ ШАЉЕ ПОЗДРАВЕ ДПС-У: Пред нама је заједничка будућност, срећно!

КАТНИЋЕВ ДУХ ИЗ ЗАТВОРА И ДАЉЕ ВЛАДА У ТУЖИЛАШТВУ: Траже по пет година робије за Андрију и Милана!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

pav33

СРПСТВО СРПСКЕ: Спомен плоче за Павла Ђуришића, Радојицу Перишића, Јоаникија Липовца и Петра Баћовића!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!