Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“СЕРДАР” И “СРПСКИ СОКО”: Заједно чувају културу!

Представници НВО “Сердар” Радко Гарчевић и НВО “Српски Соко” Небојша Рашо потписали су данас Споразум о сарадњи у области културе. Представници ове двије организације споразум су потписали уз присуство Конзул-жерана амбасаде Републике Србије Мића Роговића.

Како је истакнуто након потписивања, Споразум ће унаприједити добре односе двије организације и поставити основ за даље унапређење сарадње и спровођење конкретних пројеката у области културе. Споразум о сарадњи у области културе предвиђа реализацију пројеката који се односе на историјску, музејску, библиотечку и архивску дјелатност, као и на област кинематографије, позоришта, музике, ликовне умјетности и промоције материјалне и нематеријалне културе.

Споразум ће омогућити директну сарадњу институција културе, као и учешће на међународним фестивалима и манифестацијама, а његова имплементација подразумијева јачање сарадње и на пољу заштите и очувања културних добара на тлу Црне Горе са посебним освртом на приморје.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЧЕТНИЧКА ТУГА У СЛОВЕНИЈИ: Сјутра парастос безгробној војсци у Камничкој Бистрици, портал “Српска24” запалиће свијећу за невино побијене припаднике ЈВуО!

НА ГРАХОВЦУ ОБИЉЕЖЕНО 166 ГОДИНА ОД ВЕЛИКЕ БИТКЕ: Црногорци и Херцеговци побједили османску војску и показали шта може српска слога!

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

grahovac

КОД ЦРКВЕ СВЕТOГ СПАСА: Обиљежавање 166 година битке на Граховцу!

glas65

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

Slobodan-Vladušić

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!

dpsklub

КО НАПРАВИ ОВАЈ ДПС: Све им српско смета, реже на сабор, двојно држављанство, Мандића, Вучића, Додика, виде вељенационализам само код Срба!