Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРОШЛО ЈЕ 23 ГОДИНЕ ОД ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА У ПОДУЈЕВУ: Једини осумњичени пуштен на слободу!

На данашњи дан пре 23 године, у терористичком нападу на аутобус „Ниш експреса“ у Ливадицама код Подујева, погинуло је дванаесторо и повређено четрдесет троје расељених Срба док су ишли у Грачаницу на Задушнице. Српска листа затражила је да се одговорни за злочине над Србима најхитније пронађу и казне јер је то једини начин да се пошаље порука да је насиље неприхватљиво.
Српска листа истиче да се на данашњи дан сећамо једног од монструозних терористичких злочина на Косову и Метохији у којима су страдали Срби и тражи да се одговорни коначно пронађу и казне за своје недело.
-У име српског народа на Косову и Метохији тражимо да се одговорни за злочине над Србима најхитније пронађу и казне јер је то једини начин да се пошаље порука да је насиље неприхватљиво, да злочини не застаревају и да се не би 25 година од сукоба и данас наставио прогон и напади на Србе, СПЦ и њихову имовину, наведено је у саопштењу.
Подсећа се да је напад извршен услед експлозије мине која је била подметнута испод моста на магистралном путу и активирана када је наишао аутобус „Ниш експреса“ са расељеним Србима. Аутобус је био део конвоја који су обезбеђивале међународне снаге Кфора. На овај свиреп и подмукао начин убијени су: Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић, Драган Вукотић.
Међу 12 невиних Срба и Српкиња тога дана убијен је са својим родитељима Снежаном и Небојшом, и Данило Цокић, који је у том тренутку имао свега две године.
-Нажалост, једини осумњичени је након пар година проведених иза решетака волшебно пуштен на слободу „услед недостатка доказа“ како је то саопштио врховни суд тзв. Косова, а овај случај, заједно са другим злочинима над Србима који су се десили у присуству међународних полицијских и војних снага, попут убиства и рањавања деце на реци Бистрици, убиства српских жетелаца у Старом Грацком, као и убиства породице Столић је остао нерасветљен, указала је Српска листа.
ИЗВОР: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!