Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОВОДОМ 9. ЈАНУАРА: Вјечна да је Република СРПСКА!

Пише: Батко Милачић – историчар и аналитичар

Још један рођендан и јубилеј за Републику Српску која је симбол јунаштва и пркоса, која је уз ограничену помоћ Србије против највећег војног савеза у историји успјела да опстане. Република Српска није само творевина преко 21 000 убијених српских војника, преко четири хиљаде убијених српских цивила, она је творевина и дивљачки убијаних Срба у Другом свјетском рату, када су Срби доживјели Холокауст!

Упркос свему томе, силе зла и опет насрћу на Републику Српску. Циљ им је само један – укинути Републику Српску и створити предуслове за нестанак Срба западно од Дрине. Нажалост, постоје озбиљне индиције да нови сукоб долази у Босну. Упркос, наивном схватању већине српских аналитичара да рата више не може бити, да ником не одговара нови рат, реалност је потпуно другачија.

Батко Милачић

На терену, психолошка припрема Бошњака за рат се врши, у томе активно учествује Исламска заједница Босне и Херцеговине а медијску подршку имају од америчких либералних НВО организација које кроз свој систем медија нас све убјеђују да је Република Српска злочиначка творевина. Вашингтон чак и отворено пријети шаљући борбене авионе Ф 16 док су у мају прошле године над Републиком Српском летјели амерички тешки бомбардери Б-1Б.

Али, упркос свему, историја нас учи да кад год смо се ми Срби држали заједно и сложно успјели смо да остварујемо задивљујуће побједе. Нека 9. јануар буде још једна повод за нашу српску слогу и поруку да ћемо бранити Републику Српску по сваку цијену.

Вјечна да си Српска републико!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИСТИЧКА ЛИЈЕВА СКРЕТАЊА, ЗЛОЧИНИ ТИТА И ЂИЛАСА: Превентивне ликвидације у Црној Гори, од јаме до јаме – четници главни непријатељи!

ТУЖИЛАШТВО БУДНО ПРАТИ, АЛИ СРБЕ: Испитаћемо је ли Николаидисова лутка спаљена по закону!

СТАВ, ВЕЛИМИР АБРАМОВИЋ: Да би опстала Србија треба да буде краљевина!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Јаков нас вријеђа, можда га пустимо да се види са муслиманима!

бојнама

Андрија Мандић: Изградити Меморијални центар “Бојна Њива”!

Sahrana

НА ДАНАШЊИ ДАН 1992. ГОДИНЕ: Муслимани убили српског свата на Башчаршији, почео рат у БИХ!

herceg novi 5 foto d vukajlovic

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Stevan-Katic

СТЕВАН КАТИЋ: Људи не разумију карневалске феште, а ни шарм Медитерана!