Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ ГОСТ АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Црква похвалила рад новог састава Скупштине!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић примио је данас у Скупштини Црне Горе Његово високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија. Предсједник Мандић је, прије свега, митрополиту Јоаникију пожелио добродошлицу у Скупштину Црне Горе, том приликом посебно истичући чињеницу да су он, као и странка коју предводи увијек са посебним уважавањем третирали улогу митрополита и саме Цркве која је створила Црну Гору, додајући да су кроз њену историју митрополити из династије Петровић Његош осим духовних били и свјетовни владари Црне Горе.

Предсједник Скупштине је митрополита упознао са динамиком рада у парламенту, апострофирајући чињеницу да улаже свој максимум како би Скупштина радила што ефикасније и како би се одлуке доносиле уз што већи консензус.

Митрополит црногорско приморски г. Јоаникије је саопштио да се јасно види да су ствари у земљи кренуле набоље и да су сви, укључујући и Црква примјетили да нови сазив Скупштине Црне Горе доноси веома важне одлуке и остварује запажена достигнућа.

Током дугог и садржајног разговора, предсједник Мандић и митрополит Јоаникије су се дотакли свих тема које се тичу будућности Црне Горе.

На самом крају састанка, предсједник Мандић је митрополиту Јоаникију уручио панагију Богородице с малим Христом на рукама, крст са златним ланцем, часни крст, икону Светог Симеона Мироточивог, који је рођен у некадашњој Рибници и који је заштитник главног града Подгорице, као и икону Светог Саве.

Митрополит црногорско-приморски је предсједнику Мандићу уручио репринт Мирослављевог јеванђеља, истакавши да је то највреднији и најстарији српски средњевјековни ћирилични споменик који је рукописан на простору данашње Црне Горе и нераскидиво везан за њу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИСТИ НЕ ПРАШТАЈУ: Ликвидација породице Новака Ковијанића из Ђиђевине 12. новембра 1946. године!

ДОК ОПТУЖУЈУ РУСИЈУ И СРБИЈУ: У Црној Гори малигни утицај Америке, дијеле паре за такозване проевропске вриједности!

О ОВОМЕ НАМ НИЈЕСУ ПРИЧАЛИ: Диверзантска четничка група “Гордон” – извели 1500 акција!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК УОЧИ ПОСЈЕТЕ ЦРНОЈ ГОРИ: Бринемо о српским интересима, нећемо окренути леђа традиционалним пријатељима!

андрија6

АНДРИЈА МАНДИЋ: Разговараћу са Додиком у уторак или сриједу!

СРЕТО

СРЕТО ТАНАСИЋ: Није лоше да учимо енглески, лоше је што не учимо српски!

дпсклуб

ИЗ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПОРУЧИЛИ ДПС-У: Ми растемо, ви падате!

тробојка

ЗАШТО СМЕТА ТРОБОЈКА: Сви се плаше јединства Срба!