Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ ГОСТ АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Црква похвалила рад новог састава Скупштине!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић примио је данас у Скупштини Црне Горе Његово високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија. Предсједник Мандић је, прије свега, митрополиту Јоаникију пожелио добродошлицу у Скупштину Црне Горе, том приликом посебно истичући чињеницу да су он, као и странка коју предводи увијек са посебним уважавањем третирали улогу митрополита и саме Цркве која је створила Црну Гору, додајући да су кроз њену историју митрополити из династије Петровић Његош осим духовних били и свјетовни владари Црне Горе.

Предсједник Скупштине је митрополита упознао са динамиком рада у парламенту, апострофирајући чињеницу да улаже свој максимум како би Скупштина радила што ефикасније и како би се одлуке доносиле уз што већи консензус.

Митрополит црногорско приморски г. Јоаникије је саопштио да се јасно види да су ствари у земљи кренуле набоље и да су сви, укључујући и Црква примјетили да нови сазив Скупштине Црне Горе доноси веома важне одлуке и остварује запажена достигнућа.

Током дугог и садржајног разговора, предсједник Мандић и митрополит Јоаникије су се дотакли свих тема које се тичу будућности Црне Горе.

На самом крају састанка, предсједник Мандић је митрополиту Јоаникију уручио панагију Богородице с малим Христом на рукама, крст са златним ланцем, часни крст, икону Светог Симеона Мироточивог, који је рођен у некадашњој Рибници и који је заштитник главног града Подгорице, као и икону Светог Саве.

Митрополит црногорско-приморски је предсједнику Мандићу уручио репринт Мирослављевог јеванђеља, истакавши да је то највреднији и најстарији српски средњевјековни ћирилични споменик који је рукописан на простору данашње Црне Горе и нераскидиво везан за њу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

РАТНИ ТУРИЗАМ: Ускоро аутобуска линија Кијев-Будва!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!