Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПКИЊА ПОКОРИЛА СВИЈЕТ: Наташа Кандић шампионка у фитнесу у 47. години!

Није довољно имати само дисциплину, треба бити посвећен и из те посвећености наћи мотивацију да радиш оно што волиш и желиш. Управо је Наташа Кандић то показала на свом примеру. После само две године бављења озбиљно такмичарским фитнесом, успела је да постане шампион света у 47. години живота.

У години када је Новак срушио све рекорде у тенису, а Ивана Шпановић постала првакиња планете, имамо разлога да се радујемо и у фитнесу, због медаље коју је донела Наташа.

Она је иначе персонални тренер, и кординатор за здравље у компанији Цомтраде где води рачуна о запосленима који желе да тренирају и да се хране правилно.

Наташа је рођена и одрасла у центру Београда, али је као тинејџерка отишла у Јужну Африку са родитељима, а пут је касније одвео у Лондон, где је радила као фитнес тренер у спортском центру Челси. Од како се бави такмичарским фитнесом остварила је одличне резултате. Вишеструка је првакиња Балкана и Србије има сребро са првенства света, бронзу за Европског, али сада је дошла она најсјајнија медаља- златна.

Наташа, какви су утисци сад после светског првенства, та титула је дошла и прошло је неко време. Какви су твоја размишљања сад?

-Тек сад заправо постајем свесна да сам остварила огроман успех, да сам заправо светски шампион. Мислим, то тек кад изговорим осетим тежину реалности. Међутим, као што сам већ помињала доста и у разговорима неформално са људима, доста сам имала велики притисак који сам сама направила себи. Још прошле године кад сам била друга на свету.

Ти имаш још једну медаљу са Светског шампионата?

-Да, имам сребрну медаљу са Светског купа прошле године и од тад сам ја зацртала то злато себи, више као неки циљ да бих завршила са бикини фитнесом. Као што знаш, испратио си процес, причали смо о томе, моје припреме су прилично тешке и разликују се него припреме других девојака и жена.

Ти заправо мораш да скидаш мишићну масу?

-Морам да скинем мишиће, пошто сам прилично јака и у спорту сам дуго и мени се то јако лако лепи. Током паузе у сезони, у ствари када нисмо у припремном периоду, како ја тренирам и како се храним, доста мишићне масе током тог периода набијем. Тако да су моје припреме далеко теже у том крајњем периоду, зато што морам не само да скидам масноћу и воду, већ и сам мишић.

То је јако тешко, док други морају да праве мишић, ти мораш да скидаш практично мишићну масу?

-Код мене то иде јако брзо, на крају остане тај мишић који је стварно јако тврдоглав, јако је тешко скинути га и мора озбиљно да се гладује и озбиљно да се ради кардио сваки дан по три, скоро четири сата некад.

Ево имамо пуно пехара овде, ту су и балкански трофеј, домаћи трофеј, Европска првенства. Да ли је сада следећи циљ Европско првенство да се освоји титула, али у вишој категорији, или сад немаш неки циљ везан за то?

-Ја сам имала амбицију првенствено да освојим светско злато у бикинију, да не бих морала да размишљам уопште о том Европском првенству. И, кажем ти, циљ ми је првенствено био да завршим са том категоријом због тих екстремних припрема, које, као што видиш и после кад завршим са такмичењем, имају тај јо јо ефекат, где набацим доста килограма и не осећам се толико добро заправо. Не осећам се здраво. Осећам се као да сам у туђем телу.

-То је последица гладовања. Првенствено ми је био циљ да завршим са том категоријом. Хвала Богу, успела сам, узела светско злато, тако да не размишљам уопште о Европском првенству, нити уопште о такмичењима у бикинију- истакла је Наташа.

Једном си рекла, пре светског првенства, да имаш 55 кг, колико си имала последњи пут у четвртом разреду основне школе?

-Ја памтим да је то било, да ли је био стварно четврти разред, али тако нешто, рецимо, тај неки нижи разред основне школе. Ја сам тада имала отприлике ту килажу, а толико је имала моја ћерка пре коју годину, а сад има 13 година. Али, хвала Богу, не поновило се. Много је тешко.

Да ли знаш шта те очекује сада у тој конкуренцији бодy фитнес?

-Пред одлазак на светско првенство је био план да видим шта се дешава у тој конкуренцији. Последња категорија јесте у мојој конкуренцији, баш те жене плус 45. И била сам пријатно изненађена, прво тиме што сам схватила, да имам шансе, као натурал такмичар да постигнем ту форму.

-Искрено, ниједна ми није била потпуно онако комплетна. Свака је имала неку ману која не може да се занемари, да тако кажем. Значи, врло уочљиве мане су имале. Тако да мислим да итекако могу да будем конкурентна.

-Друго, та категорија, је одувек била привлачна за мене и одувек су ме заправо гурали у ту категорију, саветовали да немам шта да тражим у бикинију, да сам рођена, просто, за тај бодy фитнесс. Али, избегавала сам то зато што је та категорија, у периоду када сам ја почела са такмичењем, пре неких две и по године, прерасла те границе које су првобитно биле параметри.

-У смислу веће мишићне масе и изгледа. Међутим, од прошле сезоне, дакле од прошлогодишњег Европског првенства, сам приметила да су почели ту категорију да спуштају доле ка ономе што је била првобитно, што се тиче количине мишићне масе. Тако да се та категорија вратила на оне првобитне параметре што мени одговара, јер ја то могу да постигнем натурал.

-Од кад сам дошла у халу до самог проглашења, то је било 12 сати заправо, где си ти гладан, жедан, где лежиш на хладном, онда ти је вруће. Свашта ти се ту нешто дешава и имала сам моменат кад сам помислила, ма баш ме брига, само да завршим с овим.

-И онда као, “Еј, ало, пробуди се, ниси дошла овде да би сад отаљала то”, значи, издржи још мало.

И како скупиш снагу да изађеш на бину и да, оно, са осмехом презентујеш?

-Па управо то, као, ајде сад, не можеш сав тај труд који си уложила, који је толико дуго трајао, због још, не знам, пишљивих 10 сати да протраћиш – каже Наташа и додаје:

-Ја сам била насмејана кад ми је онај господин помогао да се попнем на постоље, а кад сам покушала да станем у позу, ја сам се затетурала, то ћеш видети после на снимку, јер сам потпуно била исцрпљена. Ја сам само размишљала како да не паднем са тог постоља. Колега је довикивао из публике, “стани са стране, стани са стране”, као да се сликам, да би имала бољу слику. Мислим се, где да станем са стране, једва стојим, бојим се да ћу да се претурим.

-Само ми је то било у глави, само и да издржим, јер сам се ја буквално клатила од исцрпљености. Тако да сам искрено, једва чекала само да се то све заврши, да могу да одем, да се спустим на земљу. Да се вратим у реалност, у нормалу.

-Мене увек занимају сва такмичења, али треба бити реалан. Ово је за мене сада нова категорија где ја већ негде, да кажем, каскам за самим параметрима који су неопходни. С обзиром да сам у бикинију морала доста мишића да скинем и доста сам другачије тренирала, значи ја сад морам да појачам темпо, морам да појачам све што сам до сада смањивала. И стога, не знам колико је реално да кренем да излазим и на домаће такмичење.

-Друго, уопште не желим да се такмичем са девојкама које су по 20 година млађе од мене. Циљ ми је да одем на интернационално такмичење ако постигнем форму. Значи све је под знаком питања.

-Није то сада да сам ја зацртала пошто пото да изађем у бодy фитнессу. Видићу како буде и ишло. Ево, ни здравље ме нешто не служи од када сам се вратила. Одмах сам добила неку температуру, почела да кашљам. Таман одлажала недељу дана, вратила се у фирму, нисам тренирала.

-Таман кад сам кренула да тренирам и почела да улазим лепо у тренинг и да повећавам килаже, опет сам се разболела. Немам паузе, радим два посла. Све то негде носим на ногама, још плус тренинг.

-Уопште се не оптерећујем за сада, корак по корак правим. Сваки дан је нови дан. Оно што не урадим јуче, трудим се да испуним следећег дана, тј. данас. И видићемо како буде ишло. Волела бих да изађем на интернационално такмичење одмах, евентуално са неким домаћим као провера, можда Диамонд Цуп, пошто је исто интернационално такмичење и постоји мастер категорија – каже Наташа.

ИЗВОР: СЕРБИАНТИМЕС

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

ТЕНИС: Новак Ђоковић прекинуо сарадњу са Гораном Иванишевићем!

ДАЛЕКА АМЕРИКА: Новак Ђоковић прошао друго коло, Србин одиграо просјечан меч!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!