Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИМА НАДЕ, СПОМЕНИК МИЛИЦИ РАКИЋ: Немачки посланик, др Рајнер Ротхфус, клекнуо у знак извињења!

Данас су оквиру завршног завршног скупа Националног окупљања Србију посетили и посланици Немачке, Мађарске и Бугарске. У оквиру посете посланици су са председницом Српске странке Заветници, Милицом Ђурђевић Стаменковски, положили венце на спомен обележје Милице Ракић, која је симбол страдања невине деце током НАТО агресије 1999. године.

Милица Ђурђевић Стаменковски се захвалила својим пријатељима на подршци и на томе што гаје сећање на трагичне поступке њихових влада и позвала да се такви догађаји више никада не понове.

Данас је делегација народних посланика из Немачке, Мађарске и Бугарске, међу којима су у председници политичких странака заједно са нама положила венце на спомен обележје Милици Ракић, рекла је Ђурђевић и додала да народ који заборавља своју историју ризикује да му се она понови.

“Никада не смемо заборавити НАТО агресију током које су убијани наши цивили, наш народ и разарана наша земља, без одобрења СБ УН. Памтимо жртве НАТО агресије, памтимо нашу прошлост да нам се не би поновила у будућности. Национално окупљање ће се борити уз помоћ суверенистичких снага Европе да Србија сачува свој суверенитет и своју војну неутралност. И да никада не дозволи да постане чланица алијансе која нас је бесомучно бомбардовала 78 дана и ноћи”.

Посебно интересантан био је моменат када је др Рајнер Ротхфус, посланик Бундестага из странке Алтернатива за Немачку током полагања венаца клекао испред спомен обележја Милице Ракић одајући почаст свим невино страдалим жртвама НАТО агресије.

Милица Ђурђевић Стаменковски поделила је ове фотографије и на свом Х профилу наводећи да је ово још једна потврда да Национално окупљање не бежи од Европе, али да ми морамо у Европи бирати пријатеље који нас виде као равноправне а не оне који се води политиком уцена.

“Данас смо са делегацијом народних посланика из Немачке, Мађарске и Бугарске положили венце на спомен обележје Милице Ракић, која је симбол НАТО агресије над невино страдалом децом. Ако ми не будемо памтили наше жртве, не само да нико неће, него ће нам се такве трагедије дешавати и у будућности. Национално окупљање ће се уз помоћ пријатељских и суверенистичких снага из Европе борити да сачува свој суверенитет, национални идентитет и војну неутралност Србије. Да никада не дозволимо да Србија постане део алијансе која нас је бесомучно бомбардовала 78 дана и ноћи. Овај догађај је још једна потврда да Србија на Западу има пријатеља, пријатеља који су спремни да признају грешке својих влада и да клекну и траже опроштај сматрајући нас равноправнима, као што је то данас учинио др Рајнер Ротхфус, посланик Бундестага из странке Алтернатива за Немачку.”

извор: васељенска

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

РОК ВЕРЗИЈА: Ђуришићу, млад мајоре!

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!