Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Јакове, не дијели народ, Даниловград од Италијана ослободио Бајо Станишић, а не партизани!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Весели рођаче, мири народ и не завађај га! Наиме, говорећи на прослави „9 децембра“ у Павловграду (Даниловграду) у свом говору подијелио си  народ у Бјелопавлићима, што ти ни мало не служи на част.          

Ти си председник свих грађана Црне Горе и такву заклетву си положио у Скупштини, а не само оних партизанских. 

Нагласио си да су Даниловград од Италијана ослободили партизани. На тај начин прекршио си заклетву да ћеш бити предсједник свих грађана. 

Драги рођаче, да те подучи твој старији и далеко упућенији рођак.

Даниловград од Италијана су ослободиле националне снаге под командом легендарног Баја Станишића из Винића, а у ослобађању Даниловграда учествовао је мој отац Слободан, моји стричеви Мркоје и Властимир, али није учествовао твој дјед Радојица, звани Черчил, по твојим ранијим ријечима, „учесник партизанских јединица“, мада никако ни то није могао бити с обзиром на годиште рођења твог дједа Радојице.

Да ти још једну информацију презентујем драги рођаче, да нешто још научиш.

На двије Титове молбе ђенералу Драгољубу – Дражи Михаиловићу,  који је удовољио Титовим молбама као прави хришћанин,  партизани и четници су сарађивали све до 2. новембра 1941. године и никако не можеш рећи да су Даниловград ослободили партизани кад то једноставно није историјска истина, већ комунистичка лаж, јер су комунисти послије Грађанског рата себи приписивали туђе заслуге, о чему је написано неколико десетина томова књига, о чему ти, наравно, појма немаш, мада твоје незнање по том питању може бити намјерно, што је далеко опасније од стварног незнања.

Дакле, партизани и четници су сарађивали све до 2. новембра 1941. године, а Даниловград је од Италијана особођен 13. јула 1941. године. 

Сарадња партизана и четника, понављам,  прекинута је партизанским мучким нападом на четнике 2. новембра 1941, године по наређењу Георги Димитрова ондашњег генераланог сексретара Треће интернационале. 

Дакле, ослобађање Даниловграда никако није партизанска заслуга, како си нагласио у свом говору, већ заслуга народа који је у том ослобађању предводио легендарни Бајо Станишић и убудуће се информиши како не би стварао раздор у народу, јер  то не желим, а надам се ни ти.

 Дакле, књигу у шаке. Разлог више што си међу именима издвојио Вељка Милатовића, убицу Крста Зрна Поповића, а тај исти Вељко Милатовић остаће најцрњим словима уписан у историји јер је био на челу Одбора за рушење Његошеве капеле на Ловћену и подизања маузолејског усташко-комунистичког чудовишта,што представља највећи култороцид у свјетској историји,јер Његош је у самом врху свјетске књижевности заједно са Хомером, Шекспиром, Гетеом, Достојевским, Толстојем, Балазаком и тако даље, па тврдоглаво помињање Вељка Милатовића у најмању руку је, ефектна потврда емпиријских ријечи Жан Пол Сатра да је „тврдоглавост енергија глупака“, а ја вам заиста искрено забрањујем да будете глупак.

Још једном, драги рођаче, књигу у шаке, знања никад није доста!

Извор: Фејсбук

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нека се припреми, нека се припреми…!

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!