Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РУСИЈА: Павлини Радовановић на дар икона!

Павлина Радовановић, четрнаестогодишња девојчица из Ораховца на Косову и Метохији, која је својим певачким талентом освојила публику, на иницијативу Руског дома тренутно борави у Русији где се састала са министарком културе Руске Федерације Олгом Љубимовом.

Министарка културе Русије уручила је девојчици икону са посветом дивљења њеном храброшћу, љубављу и вером у победу православља. Копија иконе пред којом се молио архимандрит Алипиј, Велики Намесник Псковско-Печерског манастира, је веома ретко иконографско дело, саопштио је Руски дом у Београду..

Икона је заједнички поклон Олге Љубимове и Митрополита симферопољског и кримског Тихона (Шевкунова). Намењена је Цркви Успења Пресвете Богородице у Ораховцу, а приказује Образ Господа Исуса Христа осликан до рамена са благим осмехом на лицу.

Овогодишњу посету Русији обележило је Павлинино учешће на Првом међународном фестивалу за подршку руској историји и култури „Од овог не одступамо“ (“На том стоим”), који је одржан од 18. до 22. новембра у једном од најзначајнијих центара руског православља – древном руском граду Псков.

Павлина је на фестивалу наступила са косовским и српским родољубивим песмама, а боравак у Пскову обележила је и посета једној од најзначајнијих руских светиња – Псковскопечерског манастира.

Овде се са Павлином састао старешина манастира, Митрополит псковски и порховски Арсеније (Перевалов).

Павлина Радовановић, четрнаестогодишња девојчица из Ораховца на Косову и Метохији, састала се са министарком културе Руске Федерације Олгом Љубимовом.

Павлина ће своју посету Русији завршити 25. новембра у Храму Благовести Пресвете Богородице у Москви, где ће одржати хуманитарни концерт за подршку свом завичају.

Павлина Радовановић из Ораховца на Косову и Метохији је интерпретатор косовских и српких родољубивих песама. Посебан дар за песму ове девојчице откривен је када је имала пет година. Павлина је убрзо израсла у истинску младу уметницу, а у организацији Руског дома са само 12 година девојчица је одржала свој први солистички концерт у Београду.

Павлина Радовановић живи у гету у коме су границе њеног безбедног света сведене на пар стотина метара улице у којој живи њена породица и на простор око Цркве Успења Пресвете Богородице. За свој рад има благослов Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија.

Она редовно гостује у Републици Српској и Црној Гори, а од 2022. и у Русији са хуманитарним концертима за подршку народу и православним светињама на Косову и Метохији.

извор:Портал за одбрану КиМ

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!