Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕВАЗИЂЕНИ НЕСПОРАЗУМИ У КРАЉЕВСКОЈ ПОРОДИЦИ: Карађорђевићи поново заједно!

Принц Филип Карађорђевић објавио је да је његов отац Александар Карађорђевић посетио своју унуку принцезу Марију, што значи да су превладане несугласице унутар династије Карађорђевић, настале након што је Филипов брат абдицирао у његову корист.

У објави на друштвеним мрежама је Филип Карађорђевић назвао свог оца престолонаследником.

Ове недеље у нашем дому, посетио нас је престолонаследник Александар, и упознао своју унуку а уједно и најмлађег члана Краљевске породице, нашу ћерку принцезу Марију. Ова фотографија обележава значајан догађај у историји династије Карађорђевић: три генерације, у директној наследној линији уједињене на једном месту по први пут. Нешто што се у историји династије Карађорђвић до сада није десило. Овакви тренуци нас подсећају на трајне вредности које нас везују, не само као породицу, већ као чланове династије богатог наслеђа вођства и отпорности. У овим тешким временима, од суштинског је значаја очувати ове вредности и врлине. Суштина монархије је у континуитету и стабилности коју обезбеђују наше наредне генерације. Посвећеност нашој деци, усмеравање и укључивање у наш животни пут, кључни су за просперитет нације и наслеђа. Сложили смо се да је важно да, с обзиром да сви живимо у Београду, мој отац посвети више времена својим унуцима, да се са њима зближи и тако обезбеди здрав континуитет династије, надам се, у дому који је за своје потомке на Дедињу од личних средстава саградио мој прадеда Краљ Александар И. И верујем да ће тај тренутак ускоро доћи, наводи се у објави принца Филипа Карађорђевића.

извор: сербиантимес

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!