Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПЉЕВЉА И ТАЈНА ПОЛИЦИЈА: ДПС писао графите да изазове међунационалне сукобе!

Предсједник општине Пљевља Дарио Вранеш казао је за портал Адриа да се данас испоставило да је било тачно све оно што су из тадашњег Демократског фронта (ДФ) тврдили.

-Испоставило се тачно оно што смо ми из Демократског Фронта тврдили читаво вријеме, а то је да тајна полиција – Лазовић и Душко Марковић стоје иза писања графита у Пљевљима. То је свим Пљевљацима одмах било јасно. Међутим ДПС-је по устаљеној пракси неуспјешно покушао да изазове међунационалне тензије, рекао је Вранеш.

Он је позвао надлежне органе да реагују.

Позивам тужилаштво да реагује на нове чињенице и доказе у овом поступку и казни изгреднике, истакао је Вранеш.

Подсјећамо, због исписивања графита за изазивање вјерске нетрпељивости осумњичени су Игор Терзић, Немања Новаковић и Дане Вранеш.

Терзић се налази у затвору, док су Новаковић и Вранеш ослобођени кривице, због наводних недостатка доказа. Интересантно је са су Новаковић и Вранеш активни учесници Патриотског скупа који је неформално организовао ДПС у одбрани њихове партије, у Подгорици, након што су изгубили изборе, о чему свједоче и фотографије.

Срећом, Пљевљаци су остали смирени и ни до какве ескалације у граду под Голубињом није дошло, већ су већином сви позивали на смиривање ситуације. Чак је и организован скуп подршке бошњачком народу који је био на удару, а тада су, садашњи предсједник општине Дарио Вранеш са још 10 функционера коалиције За будућност Црне Горе, послали поруку да нико не треба да се осјећа угрожено у Пљевљима и развили транспарент „Ако треба ових дана бранићемо ислам с вама“.

Оптужбе да су Срби у Пљевљима изазивали националну и вјерску нетрпељивост, исписвањем увредљивих графита упућеним својим комшијама – Бошњацима, данас су пале у воду. Маске су пале, те сви они који су српски народ удружено оптуживали за овај гнусни чин, данас су сазнали истину, а то је да је исписивање непримјерених графита и порука Исламској заједници и Бошњацима у Пљевљима организовао службеник Агенције за националну безбједност Петар Лазовић јер је путем Скај апликације тражио да се ова акција спроведе у најсјевернијем црногорском граду.

У Пљевљима, након избора 2020. године, дошло је до исписивања графита „Селите се Турци“, „Сребреница ’92“, а неколико дана касније су оштећене просторије Исламске заједнице и убачена порука стављена око камена, на којој је писало „Полећела црна птица, Пљевља биће Сребреница“.

Услиједило је утркивање и низ оптужби да би се подгријала атмосфера у Пљевљима, али истина је напокон изашла на виђело.

-Реци Пљевља да се исцртају четири ес, написао је Лазовић 1. септембра 2020. године на скај апликацији, наводно Пљевљаку Дарку Шарићу. Иако се не зна да ли је Шарић одговорио, акција је спроведена те је Лазовићев захтјев испуњен.

Извор: Тв Адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!