Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕ ПСУЈЕ СЕ ЧЕТНИЧКА МАЈКА САМО У ЦРНОЈ ГОРИ: У Бихаћу псовком дочекали младе фудбалере из Дрвара!

Екипа младих фудбалера из Дрвара нападнута је физички и вербално на турниру у малом фудбалу у Бихаћу, а нападачи су им псовали “српску и четничку мајку”, речено је у дрварском Фудбалском клубу Борац, у којем напомињу да је овај напад на српску дјецу инцидент великих размјера.

Поред физичког напада на једног малољетног фудбалера, којем је нанесена лакша физичка повреда испод ока, екипа је и вербално нападнута на највулгарнији начин, односно псована им је српска и четничка мајка – наводе из овог спортског колектива.

Дрварски Борац, као и родитељи, траже хитну реакцију надлежних како би овај догађај био разријешен и да се никада више не понови.

Овај догађај не смије бити заташкан. Дрвар и Бихаћ су увијек имали добре односе, али овај случај нас је запрепастио – истакли су из Борца.

У овом спортском колективу су напоменули да је трагично што су дрварске младе спортисте, који имају од 14 до 18 година, напале особе старије од 30 година.

Несхватљиво је да се у спорту шире мржња и национализам – поручили су из Борца поводом синоћњег инцидента, о којем је обавијештена и полиција у Бихаћу.

Начелница Дрвара Душица Рунић најоштрије је осудила напад и апеловала на надлежне институције и организатори санкционишу одговорне како би се наставила добра сарадња на спортском и сваком другом нивоу између Бихаћа и Дрвара.

Изненађена сам овим догађајем највише зато што Дрвар и Бихаћ имају коректне односе и сарадњу обзиром да је наших 13 пријератних села припало граду Бихаћу и наше службе сарађују на дневном нивоу. Наши Фудбалери и кошаркаши су у претходним сезонама играли за бихаћке клубове и такмичења су се одвијала у добром спортском духу – рекла је Рунићева.

Она је истакла да је да додатно вријеђа чињеница то што су дјецу напали одрасли који су, умјесто да показују примјер мира и толеранције, показали потпуно супротно.

Извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!