Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РУСКИ ДОМ ЗА ОЧУВАЊЕ ПОРОДИЦЕ: Додијељене медаље “За љубав и вјерност”, међу добитницима Даница Црногорчевић!

У Руском дому је  одржана свечаност доделе медаља „За љубав и верност“ Фондације социјалних и културних иницијатива Руске Федерације. Догађај, који слави традиционалне породичне вредности, као што су очување породичних традиција, заједништва и топлине породичног дома, уприличен је поводом предстојећих празника, који су одувек били повод за породична окупљања.

Иницијатива доделе медаља породицама са више деце и брачним паровима, који живе у миру и слози, покренута је у Русији уз подршку Руске православне цркве, а залагањем Руског дома пронашла је пут до срца братског српског народа. Додела медаља у Београду постала је лепа традиција, а овогодишња признања уручена су породицама из Србије, укључујући Косово и Метохију, из Републике Српске Босне и Херцеговине, Црне Горе, као и члановима руске дијаспоре, која живи на овим просторима.

Медаље је овогодишњим лауреатима уручио Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Он је на свечаности у Руском дому подсетио присутне на старозаветно искуство да је породица црква у малом – у најужем смислу те речи када се ради о породици као заједници мушкарца и жене и њихове деце, али и у ширем када је то заједница свих оних који верују у Христа и његову реч.

– Породица смо када су правила која је поставио Господ део нашег живота, када не улажемо напоре да поправимо реч Христову, његово јеванђеље и да његову реч ускладимо са нашим виђењима о томе шта је истинито, шта је лепота, шта је правда и шта је врлина, нагласио је он.

Патријарх српски Порфирије је изразио речи захвалности Руском дому на организацији догађаја, истакавши да је ово место свих људи који живе у Београду, а који имају добру вољу, те се труде да им сви људи буду браћа.

На свом Инстаграм налогу, огласио се Иван Црногорчевић, муж певачица етно и духовне музике, Даница Црногорчевић, најпознатија по песми “Весели се српски роде”.

Имали смо посебну част да будемо гости у Руском дому у Београду, гдје смо одликовани орденом за многодјетну породицу. Орден нам је уручен од стране његове светости патријарха српског г. Порфирија и руског амбасадора у Србији г. Александра Боцана – Харченка. Захваљујемо се још једном представницима руског дома који су нас љубазно и срдачно дочекали – навео је он.

извор: информерље

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

митјас

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!