Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПЉЕВАЉСКИ СИР ЗАИНТРИГРАО ПОСЛАНИКЕ: Кога више воле пљеваљске домаћице – Александру или Славена?

Коментаре Славена Радуновића о Фејсбук страници на којој се, између осталог, говори о квалитету и препознатљивости “пљеваљског сира” у свијету, које је посланик листе ЗБЦГ упутио посланику Оскару Хутеру (ДПС) изазвала је полемику у Скупштини.

Његове коментаре, који су били дио расправе са Хутером, лично је примила посланица Демократске партије социјалиста Александра Деспотовић.

Она је рекла да неће дозволити да неко у скупштинском дому тако вријеђа “пљеваљски сир” и вриједне домаћице – планинке, које га праве.

– Поздрављам све домаћице које су тих 20 година долазиле да говоре и да излажу свој сир. Овакав однос према том производу нијесам очекивала у највишем дому ове државе. Нисам могла да вјерујем да постоји неко у овој држави ко ће се смијати успјеху тога сира и тога производа од кога те жене планинке, које цијеним до бесконачности, живе. И нисам знала да ће некоме бити криво ако је тај сир постигао одређени успјех – казала је Деспотовић.

Уколико струка и наука у својим радовима покушава да дође до одређених података и састава сира, а то неко овдје покушава да омаловажи, заиста то нећу дозволити са овога мјеста,поручила је она.

– Сматрам ово јако лошом поруком свим домаћицама и планинкама града Пљеваља – поручила је Деспотовић.

Она је казала да Црна Гора има само има само осам заштићених пољопривредних производа и да је међу њиима”пљеваљски сир”, и да не дозвољава “из ових клупа упућује да тај Пљеваљски сир се говори о њему са подсмјехом и да се те домаћице гледају са подсмјехом”.

Немојте да мијењате тезе и да ви правите од мене непријатеља пљеваљских домаћица. Усталом, више је пљеваљски домаћица за мене гласало него за вас. Према томе, опустите се – поручио јој је Радуновић.

извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!