Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МЕЂУНАРОДНА (НЕ)ПРАВДА: Вјоса и САД кроје капу Србима!

Председница привремених приштинских иснтитуција Вјоса Османи тврди да би најбоље било да статут Заједнице српских општина (ЗСО) пише Приштина са САД и да тај нацрт буде представљен као нацрт тзв. Косова. Османи је за приштинску РТВ21 изнела став да ЗСО мора бити у складу са уставом тзв. Косова, да мора поштовати, како је навела, “територијални интегритет и суверенитет” тзв. Косова, додајући да мора поштовати и, како је навела, писани документ америчког става, као и писмо бивше високе представница ЕУ за спољну и безбедносну политику Федерике Могерини у којем се, како тврди, наводи да ЗСО неће имати извршна овлашћења.
Ова изјава Османи долази након што је портпаролка ЕУ Набила Масрали 26. децембра премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију на његову изјаву да може да напише модеран европски нацрт статута ЗСО поручила да је Приштина имала прилику последњих 10 година да изнесе предлог за ЗСО.
Масрали је додала да је Приштина у овој поодмаклој фази процеса, у којој се очекује да ускоро почне успостављање ЗСО, позвана да понуди своје коментаре и сугестије за нацрт који је на столу.
Истовремено, Европска унија је оценила да је нацрт статута Заједнице општина са српском већином, који су њени представници представили 21. октобра, најбољи могући и додала да очекује да обе стране наставе разговоре на основу тог нацрта. Формирање ЗСО предвиђено је бриселским споразумом из 2013. године, али Приштина одбија да спроведе ту обавезу.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

РАТНИ ТУРИЗАМ: Ускоро аутобуска линија Кијев-Будва!

ПРИЧЕ ПОКРАЈ ПУТА, ДАРКО ПРЕЛЕВИЋ: Пупин и Тесла!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!