Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПАРАДОКСИ МИЛОВОГ “ЗЛАТНОГ ЛАВА”: Признање за животно (не)дјело!

Не чуди што још нема реакција других прогресивних партија на “епохалну” вијест да је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић добио награду за животно дјело, саопштили су из Демократске народне партије.

Из ове партије схватају да су многи у недоумици “да ли је ријеч о награди за животно дјело или недјело”.

Притом у некој тамо регији, у Венецији, и то ништа мање него “Златни лав за животно дјело” од некаквог Комитета за Орден Златног венецијанског лава, саопштили су из партије Милана Кнежевића.

Истичу да такве референце звуче привидно спектакуларно, али је сва прича о високој награди Ђукановићу у некој италијанској регији на климавим ногама, и више дјелује као иронија на десетине афера које су “красиле” његов режим до 30. августа 2020. године кад га је народ и дефинитивно послао на маргине историје.

Након фијаска у Црној Гори за све што је лоше урадио народу ове земље, након бројних оптужница, а због једне је морао свједочити управо у Италији, земљи из које сад добија бизарну лављу награду, Ђукановић се кити признањем за које први пут чујемо и да постоји. И притом тријумфално истиче да награда није само његова, него и свих наших грађана који су допринијели да Црна Гора постане “успјешна европска прича”. Нажалост, за вријеме владавине Ђукановића Црна Гора је у свијету препозната највише као успјешна мафијашка прича, оаза државног шверца и криминала, сукоба мафијашких кланова, уличних убистава при којим су страдали чак и недужни грађани, земља у којој је током режима Ђукановића погинуо велики борац за правду Душко Јовановић, а индиције указују и да смрт Ива Пуканића има везе се Монтенегром. Сјећамо се и пријетњи и пребијања неколико новинара, као и рањавања новинарке Оливере Лакић…, наводи се у реаговању.

Црна Гора је, сматрају у ДНП-у, у времену Ђукановића препозната и по криминалној удрузи судства, полиције и режима, у којој је приватизовано судство одрађивало послове за свог шефа и кроз јефтину монтажу државног удара не би ли се уклонили главни политички противници и освједочени борци за праведну Црну Гору.

Ђукановић је дао бизаран печат имиџу Црне Горе, у којој су афере годинама заташкаване без судских епилога, али ће у времену пред нама бити реактивиране, а међу њима су и: афера СЧ, “Телеком”, “Лименка”, “Листинг”, “Комбинат алуминијума”, “Абу Даби фонд” и трансакције преко Прве банке брата Ђукановића, као и “Клап”, “Вардар”, “Боксити”, “Плантаже”, “Жељезара”, “Ничија кућа”, итд… Заиста, накупило се премного афера, “компатибилно” са златним лавом. А постоје и индиције са Скај преписке да је Ђукановић убирао мјесечне хараче од триста хиљада еура, а и то ће се једном разјаснити… А режимско тужилаштво је све афере смјештало у фазе истраге без конца и краја, па је Црна Гора и зато постајала све веће легло корупције, непотизма, мафијашких сукоба и убистава уз транзит цигарета и дроге…, стоји у саопштењу.

Сматрају да ако је Ђукановић за све ове афере добио награду, онда је то доказ више за двоструке аршине Запада и кривљење слике о Црној Гори кад се шеф режима током три деценије ротирао бивајући час предсједник, час премијер.

Но, као да сви који живе у Црној Гори нијесу из Црне Горе, Ђукановић славодобитно истиче чињеницу да та награда из једне регије у Венецији припада, у ствари, свима онима који су допринијели напретку Црне Горе. Али је проблем што су сви они, који су допринијели напретку Црне Горе данас на супротној страни од Ђукановића, они који су га и послали у музеј воштаних фигура дефинитивно га смјештајући у политичку прошлост, којој неће моћи ударати глазуру намјештеним наградама за које би ваљало сазнати и колико је за њих плаћено, и гдје. Ђукановић се хвали дометима Црне Горе и по њеном међувјерском складу, а све је учинио да завади православни народ ове земље и ударао чак и на Митрополију црногорско-приморску, што му се и вратило као бумеранг. Притом је правио познате и њему својствене лупинге: прво погрешно налагао бадњаке на Цетињу и вјерно љубио руку митрополиту Амфилохију, па се окренуо против њега. Прво се заклињао у српство па се окренуо и против српства, и свега што је могло сметати његовом приватном феуду, званом Монтенегро, са окусом дуванског дима и бијелог праха, истичу из ДНП-а.

Додају да “уз сва лакирања своје биографије путем звучних награда, и покушаје прављења лажног сјаја, Ђукановић неће моћи обманути и изблефирати црногорску јавност да је измонтирана награда прави доказ његове моћи и заслуга за народ”.

А она слиједи управо онда кад је свргнут с престола и отишао у политичку пензију у знак става Црне Горе да је његове диктатуре доста, па награда дјелује као провидна намјера и јефтина глазура, јер народ све добро види и памти, па је бивши шеф режима прво “награђен” силаском с власти јер Црна Гора мора напријед. А гламурозно уручена награда у некој тамо регији у Италији прије дјелује као видан знак и Ђукановићевог и западњачког лицемјерја, закључују у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!