Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НОВА ВЛАСТ И “ГРАДСКА”: Без слике, са сметњама на везама, тон се сами гаси!

Пише: Иван Милошевић

Више од годину дана требало је новој локалној управи у Подгорици да промијени Савјет локалне ТВ. И чим га је промијенила настао је такав хаос да не знаш шта се заправо у Савјету дешава и ко ту кога вуче за нос. Ма колико био против управљачке ДПС структуре која је жарила и палила локалном ТВ претходних година, не могу, а да не видим да нови чланови Савјета као да нијесу одавде, као да су дошли од ниоткуда и кренули ко зна гдје! Или их је неко научио да раде што раде, а очигледно не знају шта раде или то раде погрешно!

Који враг им су сметали новинари на првој сједници није ми јасно! Уколико је нешто прекид са старом ДПС праксом онда је да све што нова власт ради -ради јавно, па нека грађани или неко други пресуди да ли може и мора боље или је довољно. Одуство новинара на првој сједници Савјета сугерише да се нешто мути испод жита и да неко скрива што не треба да се скрива. Да немају чланови новог савјета нешто са бившим руководством, локалним ДПС-ом или ко зна са киме? Питање је логично и само се намеће, јер прва сједница савјета није била отворена за новинаре!

И не знам шта се новом Савјету толико журило да исти дан изабере новог директора. Могли су да смијене досадашњег, на његово мјесто поставе некога из ТВ, посве неутралног, можда сниматеља или возача, а на првој наредној сједници распишу конкурс за директора. Годину и више мјесеци је новој власти било потребно да се одлучи да промијени Савјет градске ТВ, па који мјесец или два продужити именовање новог директора не би било ништа страшно. Овако стиче се утисак да је прије неки дан свако са улице могао да поднесе молбу за директора локалне ТВ, само под условом да је обавијештен да ће тога дана Савјет бирати новог директора! 

Изабраном директору овакав Савјет је првог дана тутнуо врућ кромпир у руке, заправо му је свезао руке за неке озбиљне промјене у уредничком тиму. И уколико нешто покуша на врат има да му се навале разне НВО, потом ДПС и добар дио запослених који ће на све стане да галаме како се у ДПС медијском бастиону ограничава слобода говора и спроводи сурови реваншизам!

Како је почело, рекло би се да нова локална власт неће усрећити грађане нормалним локалним медијом. На почетку много тога не штима и на основу првог дана могло би се закључити да ће нови савјет правити такве грешке и биће права посластица за адвокате и побјеснели ДПС!

Локална ТВ добија озбиљан новац из општинског буџета и ваљало би га искористити за ваљан градски програм. Нијесам сигуран да први дан новог Савјета гарантује да ће тај програм бити осмишљен и емитован. Очигледно да ће се више водити рачуна о нелијим приватним интересима и жељи да по сваку цијену буду на челу локалне ТВ!

Било како било, грађани могу да мирно спавају. Очигледно, као и до сада, неће много пратити програме градске ТВ! Биће све по старом!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

СРПСКИ СТАВ: Србија мајка, српски језик не може имати више имена!

МОНАРХИЈА И ДЕМОКРАТИЈА: Петровићи у канџама Броза!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!