Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОБРАЗОВНЕ ДПС МАГЛЕ: Лијеве грешке лијевих скретања!

Пише: Иван Милошевић

Као прворазредни скандал објављено је да наши ђаци слабо уче и да су на тестовима у односу на вршњаке из региона на зачељу. Претходна два дана подигла се кука и остала НВО и колумнистичка мотика да за то оптужи образовни систем, његове мане и образовне рупе, катаклизму моралних и осталих вриједности и слом породице. Ријетко је неко показао прстом на главне кривце образовне катаклизме и по већини критика рекло би се да је нека виша мечиста сила смела црногорске школарце да боље уче и буду барем на нивоу вршњака из региона. Мало ко је прстом показао на тродеценијску владавину ДПС-а и њену катастрофалну образовну политику. Уосталом као и све остало, ДПС и њен шеф у Црној Гори уништили су све чега су се дотакли. Ни образовање није изузетак, али добром дијелу јавности изгледа о још увијек није јасно, па узроке школског посрнућа траже у глобалним кретањима, интернету, породици, медијима, итд… Има и тога, наравно, али главни кривац за школарце који појма немају није крив ни Бог ни Помоз Бог, него лично ДПС и његова тобожња интелектуална елита! Када се сјетимо само да је Славољуб Стијеповић у вријеме ДПС. био министар просвјете, шта онда и можемо да очекујемо него зачеље на образовној регионалној и свакој другој љествици! 

Ипак, највише магле ових дана око образовног колапса просуо је извесни Бурсаћ из Босне који је за лоше знање домаћих ђака оптужио патријарха Порфирија, Србију и пројекат такозваног српског света. Поменути као да је пао са крушке или Марса, па нас третира као дебиле и тјера нас да аплаудирамо на његове небулозе да је посљедњих деценија домаће школство формирала вељесрпска дружина из Београда са домаћим помагачима и са патријархом Порфиријем на челу! Као да смо лудаци,па не знамо ко је владао ЦГ 30 година и правио и мијењао образовне програме!

Ко у то повјерује, нека му је просто и нека настави да корача тим путем. И далеко ће догурати, барем до нивоа поменутог Бурсаћа са ДПС портала! 

Шалу на страну, али ДПС је за собом оставио такве трагове, муње и громове чију штету ће морати да надокнађују генерације и генерације. Ко зна колико ће Мораче проћи испод Везировог моста док се не дозовемо образовних идола из наше ближе и даље прошлости. Атеизирано и антисрпско школство и образовни програми нијесу се у Црној Гори појавили од јуче, него владају нашим и главама младих од 1945. године, па наовамо. Таман колико су комунисти хтјели да нам промијене свијест и да нас онесвијесте на неко дуже вријеме, таман је тим путем кренуо ДПС у задњих 30 година и у школама није оставио ни камен на камену. Све је пропустио кроз свој идеолошки., неолиберални и примитивно атеистички филтер, па након њега скоро није ништа остало. Узимајући у обзир све то није ни чудо што су наши ђаци ту гдје су и што тапкају у мјесту или ходају уназад.

Лијеве грешке лијевих образовних и неокомунистичких скретања долазе на наплату и велика је несрећа што негативне посљедице свега тога кусају недужни основци и средњошколци. Нијесу криви за своју несрећну судбину и регионална и остала тестирања, али ваљда би већ данс могли да науче да не скрећу улијево и да не насједају на лијеве грешке и да се за коју годину или деценију врате са лијевих колосјека и обнове старе стазе домаћег образовања! 

Углавном лијеве грешке лијевих скретања хитају ка зачељу и нема шансе да их ко престигне. Пропадамо, али пропасти нећемо, али да ћемо се изубијати док се вратимо на вријеме прије лијевих грешака, хоћемо, али и морамо. Да бисмо кренули напријед, морамо се вратити уназад! То је заправо надубља логика лијевих освјешћивања и онесвјешћивања!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!