Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НОВА СТРАНКА, СТАРА ПРИЧА, НОВАК АЏИЋ: Попис на прољеће, у децембру снијег погодан за асимилацију!

Све околности указују на то да је бојкот пописа становништва једино оптимално рјешење, сматра предсједник Црногорске европске партије (ЦЕП) Новак Аџић. Он је, у емисији “Знам да знаш” Градске ТВ, истакао да је циљ да се превенира и заустави потенцијална крађа, а не да се бесконачно одгађа попис.

-Не плашимо се изјашњавања о националности, вјери и језику, али тајминг није добар због чињенице да је ово режим наметнуо користећи привилегије и пропагандну машинерију, али и бројне друге структуре, попут Српске православне цркве, како би промовисао идеју асимилације и србизације Црне Горе, поручује Аџић.

Додаје да текст споразума, који је потписао премијер са опозицијом, није споран.

Али је спорно да ли постоји довољно времена да се реализује. Мислим да је тај рок сувише кратак и да није прикладно да попис почне за три дана, наводи Аџић и додаје да би најбоље било одгодити попис за прољеће.

-Уколико режим буде инсистирао да оствари концепт реализације пописа и да тај процес почне, иако нијесу испуњени сви услови предвиђени споразумом, не постоји ниједно друго рјешење без да се попис бојкотује, појашњава Аџић.

Дужност грађанина да учествује у попису, истиче, не значи да због тога може трпјети правне санкције.

-Господин случајни предсједник Црне Горе право тумачи на искривљен начин јер га апсолутно не познаје. За разлику од дужности, обавеза је правно нормирана и јасно се прописују санкције за онога ко не изврши нешто што је прописано, наводи Аџић.

По Закону о попису, наглашава, не постоји обавеза грађана да се пописују. За оне који одбију да учествују у попису, додаје, нијесу предвиђене никакве правне санкције.

Говорећи о формирању партије, Аџић каже да је сада био погодан тренутак и да су се стекли сви релевантни друштвено-политички услови. Он је истакао да ЦЕП има јасну идеологију и да ће баштинити вриједности које су потребне Црној Гори, првенствено грађанске и европске.

-Није то једнонационална партија, али јесте аутентично државотворно црногорска и еманципаторска. Не окупља само националне Црногорце, већ припаднике других нација и вјера којима је Црна Гора једина домовина, наводи Аџић.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЕУ И НАТО РАМАЗАНИ: Бошњацима из Црне Горе матична држава Босна и Херцеговина!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко војвода од провизије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!