Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШТА СЕ КУВА У КОМШИЛУКУ: Велика Албанија пријетња за мир на Балкану!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да вишевјековни покрет чији је циљ стварање “велике Албаније” представља највећу пријетњу по мир на западном Балкану, али и у Европи, послије украјинске кризе.

Видите да се по питању “велике Албаније” нико не оглашава и нико то не осуђује. Самим тим то добија на одређеном значају, зато што постаје легитимни циљ за који се боре све албанске политичке партије без обзира да ли се налазе на Косову, у Албанији, Сјеверној Македонији, Црној Гори или на југу Србије – рекао је Дачић.

Он је навео да дио међународне заједнице, иако то “види сопственим очима, не вјерује тим сопственим очима, односно прелази преко тога”. Дачић је рекао да самопроглашено Косово никада неће постати чланица ОЕБС-а јер се у тој организацији одлуке доносе консензусом, а Србија се с тим никада неће сагласити.

Начин одлучивања је такав да се одлуке доносе једногласно. То значи да би Србија требало да се сложи с тим, а Србија се с тим никада неће сложити. То је апсолутно немогуће – изјавио је Дачић за Косово онлајн.

Дачић је истакао да Београд тражи од ОЕБС-а да буду објективни, статусно неутрални и да дају допринос заштити Срба који живе на Косову и Метохији. Он је рекао да Србија осуђује одлуку да се не дозволи гласање на српским изборима на Косову и Метохији, зато што је то апсолутно супротно свему ономе што је договарано Бриселским споразумом.

Извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

РАТНИ ТУРИЗАМ: Ускоро аутобуска линија Кијев-Будва!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!