Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Небојша Медојевић: Непријатељи Црне Горе радују се Спајићевој влади!

Лидер Покрета за промјене (ПЗП), Небојша Медојевић сматра да су главни узроци експлозија цијена у Црној Гори вјештачко увећање тражње административним и политикантским одукама о повећању минималне зараде и аутоматска реакција трговачких картела о подизању маржи и стицању екстра профита злоупотребом свог доминантног положаја на тржишту.

Указује да су цијене хране на глобалном нивоу у паду, али да то Црну Гору не дотиче, јер су овдашњи узроци инфлације унутрашњи, политичког коријена.

Кад једном погурате цијене нагоре, без реалних економских разлога, спирала инфлације сама од себе увећава цијене као посљедицу психолошких реакција на лажне сигнале са тржишта. Сад Спајић ћути и нема одговор зашто цијене хране у ЦГ расту, а у свијету се смањују. Мада, реално, он то и не зна, наводи Медојевић и додаје да се зато програмом Европа сад ватра гаси бензином који ће довести до слома економије и јавних финансија.

-Економски монструм којег је створио Спајић и његове газде мора се хранити новом, вјештачки иницираном тражњом и задужењем и распродајом преосталих државних и националних ресурса – ЕПЦГ, Лука Бар, шума, руде, воде, земље… – каже лидер Покрета за промјене и на крају закључује да се само највећи непријатељи Црне Горе могу радовати формирању Владе Спајића, те да таквих има доста на политичкој сцени.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ НЕ ПОМИЊУ “ЛОРУ” И ЗЛОЧИНЕ ПРОТИВ СРБА, АЛИ ЗАХТИЈЕВАЈУ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!