Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЗЕРНИ ДПС: У своје вријеме толико радили да нијесу користили одморе, данас би да их наплате!

Бивши предсједник локалне управе Рајко Ковачевић, кадар Демократске партије социјалиста (ДПС), тужио је Општину Пљевља јер током прошле године, док је био на функцији првог човјека града, није користио годишњи одмор.

Ковачевић тражи да му се плати неискоришћени одмор у трајању од 27 дана. Иначе, Ковачевић је већ раније најавио да ће судским путем тражити наплату прошлогодишњег одмора, јер му је нови скупштински Одбор за избор и именовање у редовној процедури одбио захтјев за исплату одмора. Ковачевић је у више наврата саопштио да није користио годишњи одмор, али није објаснио због чега неискоришћени одмор из прошле године није користио у овој години имајући у виду да је до 26. априла 2023. године био на мјесту предсједника Општине.

Притом, Ковачевић није тражио новчану надокнаду за неискоришћени одмор док су у локалном парламенту скупштинску већину чинили одборници ДПС-а, Социјалдемократа и Бошњачке странке. Захтјев за исплату надокнаде за годишњи одмор предао је тек након што је отишао са функције предсједника.

Из Општине Пљевља за “Дан” су потврдили да је тужба Ковачевића стигла, као и да ће се по основу ње надлежне службе изјаснити.

-Општина Пљевља ће се по основу доспјеле тужбе Рајка Ковачевића благовремено изјаснити, кажу из локалне управе.

У даљој процедури о тужби Ковачевића одлучиваће суд. Ковачевић је тренутно одборник Демократске партије социјалиста (ДПС) у локалном парламенту.

Из локалне управе истичу да је на сличан начи поступио већи број функционера ДПС-а. Наглашавају да практично постоји утврђена пракса да функционери ДПС-а, након што оду са власти, користећи често и четворогодишњи мандат, траже да наплате годишње одморе које сами себи нису одобравали док су се налазили на управљачким позицијама. У многим случајевима судови су донијели пресуде у корист подносилаца тужби.

Подсјећамо, бивши предсједник Општине Рајко Ковачевић у марту 2022. године, одлуком врха Демократске партије социјалиста, дошао је на позицију првог човјека Пљеваља након што је у фебруару оставку на мјесто предсједника локалне управе поднио његов партијски колега Игор Голубовић.

На локалним изборима, одржаним 23. октобра прошле године, Ковачевић је предводио изборну листу ДПС-а, Социјалдемократа и Бошњачке странке, која је на изборима претрпјела тежак пораз освојивши свега девет од укупно 34 одборничка мандата. На локалним изборима, одржаним 2018. године, ове три партије освојиле су 20 одборничких мандата.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗДРАВ ПРЕДЛОГ, ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ: Уклонити споменик Броза у Подгорици, било би то у складу са европским резолуцијама!

ГОРА ОД НАЈГОРЕ СКОЈЕВКЕ, АЛЕКСАНДРА ВУКОВИЋ-КУЧ: Ко не воли Мила, није наш!

АНДРИЈА МАНДИЋ ЗА “ПОЛИТИКУ”: Радимо искључиво у интересу Црне Горе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!