Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА “ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ”, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када у Албанији прослављају 111 година од проглашења независности. “Без Kосова и Чамерије нема Албаније”, пише на једној од застава која се вијори на шеталишту уз хотел “Гранд”, на коме је окачена вишеметарско државно обележје Албаније.

Недалеко, на сајли са црвено-црним, окачене су заставе са натписима на којима се осим Косова, наводе и делови централне Србије, Грчке, Северне Македоније и Црне Горе, којима организатор обележавања у Приштини, указује која су то подручја  настањена Албанцима.

У дијелу шеталишта у Приштини окачене су и заставе жуто-плаве боје које симболизују једнострано проглашену државност на Kосову. На трговима су видљиве и заставе САД, Немачке.

Поводом дана заставе Албаније одборници скупштине општине Приштина одржали су свечану седницу, а Вјоса Османи одала је почаст на гробу Адема Јашарија у Преказу и Иси Бољетнију у селу Бољетин, код Kосовске Митровице.

Централне институције у Приштини прогласиле су нерадан дан, а Аљбин Kурти присуствовао је церемонији подизања државне заставе у Валони, у друштву премијера Албаније Едија Раме и осталих албанских државника.

Kурти је изразио задовољство данашњим боравком у Албанији, поручивши да није дан за истицање политичких разлика.

Срећан 28. новембар свим Албанцима, овај велики празник заставе. За све Албанце где год да се налазе на Балкану. Слава народним мученицима. Данас није дан да се прича о политичким разликама, о актуелним контроверзама, данас смо заједно, Албанци имају заједничку историју и будућност. Имамо много других дана током године за ове теме, рекао је Kурти, а преносе медији на албанском.

Извештавају да је Валона угостила стотине грађана на церемонији подизања државне заставе, уз звуке државне химне и уз присуство највиших политичких личности Тиране и Приштине, који су одали почаст “високом националном чину проглашења независности”.

извор: српскатв

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!