Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДВОР: Мамограф за болницу у Нишу!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина ће испоручити нови дигитални мобилни мамограф за Клиничнки центар Ниш, вредности 210.000 долара, у уторак, 28. новембрa 2023. у 11 часова, испред Белог двора у Београду.

Присутнима ће се обратити и Њ.Е. проф. др Даница Грујичић, министaрка здравља, проф. др Зоран Перишић, директор Клиничког центра Ниш, а присуствоваће и г-ђа Драгана Сотировски, градоначелница Ниша, проф. Др Драган Стојанов, шеф Радиологије КЦ Ниш, проф. др Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље „Батут“, др Мирјана Узуновић Мако, директорка Сектора за уговарање здравствене заштите РФЗО и други гости.

Принцеза Катарина и њена Фондација су још 2009. године донирали Клиничком центру Ниш мобилни мамограф, што је била прва јединица те врсте на Балкану. Након преко деценију рада и више од 160.000 прегледаних жена, овај уређај није више могао да ради, те је Принцеза успела да уз помоћ пријатеља који су препознали значај мамографа овог типа, обезбеди нову јединицу која ће следећег уторка бити испоручена.

По речима надлежних из Клиничког центра Ниш ка овој установи гравитира готово 2,5 милиона становника из читавог региона, а мамографски преглед представља једну од најбитнијих дијагностичких процедура за рано откривање карцинома дојке.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИНТЕРВЈУ, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ: Наша судбина је да увијек неко вријеме не будемо у Србији, али круна је увијек у служби Срба!

ДАНАШЊИ ИСТОРИЧАРИ ПРЕЋУТКУЈУ, ЕРВИН И КЕНАНА НИ ДА ЗУЦНУ: Поред логора за дјецу у НДХ, постојао још један у Плаву – казаматом управљали Шемсо, Ризо и Шабо Феровић!

ПРИЈЕ 16 ГОДИНА УХАПШЕН РАДОВАН КАРАЏИЋ: Радио као психијатар у Београду, скривао се као Драган Дабић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

Srbi-za-Trampa-2024-Milvoki12

МИЛВОКИ И ДИЈАСПОРА: Срби за Трампа!