Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИВШИ РЕЖИМ УКРАО ЖИВОТЕ И ПАРЕ: ДПС милиони!

Пише: Иван Милошевић

Спопадне ме мука када видим ове цифре које се нуде за ослобађање ДПС кадрова. За Вељовића прикупљен милион, за Јованића 700-800 хиљада, за Меденицу такође, за Ковачевића исто, итд… 

Када би мене сјутра ухапсили чисто сумњам да би цјелокупно братство Милошевића могло да прикупи пар десетина хиљада евра за моје ослобађање. А није да нас нема, има нас достина, али већина живи као сав остали нормални свијет, крпи од данас до сјутра, а за остало не остане ни евро. Када смо недавно организовали један скуп у Лијевој Ријеци успјели смо да скупимо неких 10.000 евра и не вјерујем да би и данас могли више! 

Међутим, Вељовићи, Меденице, Јованићи, Ковачевићи, скупљају и нуде вишемилионску имовину. Већином у кешу, а понешто и у некретнинама! Машала, за неког милион као јутарњи бурек, за неког недосањани сан. И да ли је баш случајно да породице ДПС виђених чланова имају шта да прикупе, док остали позајмљују и за кафу! 

Волио бих да видим колико би породица Ђукановић прикупила милиона када би неким случајем у Спужу завршио Мило или неко из његове породице. Гарант да би ту пала и милијарда и могла би држава од тога да има велике користи.Попуни буџет, повећа плате, пензије, инвестира у позамашњен пројекте и барем на тај начин има користи од једне утицајне ДПС породице. Ипак, сумњам да ћемо тог филма гледати, јер ништа не говори да се нешто спрема за бившег алфа и омегу наших живота, наше садашњости и будућности! 

И просто ме срамота што и сам нијесам нешто шклапио, па да сјутра имам са чиме да изађем пред суд и понудим милионску гаранцију за слободу. Лијепо се договориш, држави милион, мени слобода и сви мирни и задовољни. Овако да западнем затворских окова слободу не бих гледао до краја живота. Ко ми је крив, нијесам се снашао, нијесам био добар или подобан бизнисмен, хуманитарац или неку други парламентарац. Не бих имао са чим пред суд, е муке и јада мојега и до мојега! 

Уистину има ли ко да пита поред ових ухапшених ДПС-оваца и њихову ближу и даљу родбину како су долазили до тих милиона, што у кешу, што у становима! Да има поштених судија вјероватно би привели и ове прикупљаче братственичких милиона, станова и осталог луксуза и вјероватно би ту имало шта да се ишчачка и изведе на чистину! 

Како је кренуло има да затворска ћелија буде привилегија само овдашње сиротиње! Богати ће се већ некако снаћи, подмазаће затворске браве за отварање милиони и милиони стечени ко зна којим работама! Истина, не знамо шта су радили, али знамо да су нешто петљали са ДПС-ом, а када се са њима петља, милиони капљу и капљу. И капљу све док не истопе затворске казне, спушке браве и тунеле!

И не знам што се ова држава нећка када им поменуте породице нуде милионе за своје братственичке љубимце. Могли би да изграде доста школа, болница или неких других објеката за домаћу сиротињу, а понекога би могли да пошаљу и на лијечење вани, а не да због тога скупљамо паре преко телефона. Пустиш ове ДПС-овце, али им узмеш цјелокупну имовону, па нека крену од почетка, односно од трга код Сат куле или бувље пијаце. Нека и они виде како је то живјети од пар стотина евра мјесечно, а доста пројеката би се могло урадити од њихових раније ко зна како стечених пара!

Како би то било лијепо видјети Мила да на бувљој пијаци продаје књигу о премијеру побједничког духа или да за мале паре продаје сатове и армани одијела. Нешто би и он имао од тога, да не буде гладан, а остали би могли на рачун његових милиона или милијарди да добију станове, веће плате, пензије, лијечење… 

И вук сит и овце сите! Можда би тада и кренули негдје, а не да овако цупкамо у мјесту и гриземо нокте, док ухапшени и њихова робина чува и крцка на рате своје ко зна како стечене милионе!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!