Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС развој мађионичара и кладионичара: Од Стаљина до Томпсона или живот са Србима!

Пише: Иван Милошевић

Велемајстори партијских, идеолошких и осталих чистки, оптужили су нову власт за партијске чистке равне стаљинистичким. Шампиони партијског запошљавања, мађионичари нових партијских радних мјеста, примаоци бијелих и осталих коверата, службеници партијске пирамиде, запомажу данас што неко запошљава своје, можда кумове и стрине и тетке, унуке и доунуке и остале рођаке. Кукају ДПС-овци, одрасли на страначкој фотељи и гајењу култа полтрона као парадигме страначког понашања, што нова власт поставља себи блиске људе за директоре, замјенике, секретаре и подсекретаре. Јевто Ераковић, један од досекретара шефа предсједничког кабинета, данас плаче, јер њихови директори одлазе из школа, а са њима и њихова булумента разне послуге, а долазе пријатељи или рођаци нове власти и њихова послуга! Све ми ово личи на жалбу лопова на лопова који је бољи од њега! Онај први критикује другог не зато што мисли да је крађа нешто недозвољено, него не може да поднесе да је неко бољи лопов од њега! Како да неко боље краде него ја, гдје то има и зашто то има! 

ДПС је три деценије уређивао порамиду своје власти. Њена основа били су управници зграда, потом разни мјесни службеници и њихови шефови по општинама и општинским предузећима, потом су долазиле републичке установе, школе, јавна предузећа и остала административна војска. Колико ли је ту било сигурних гласова, мајке им га партијске, колико ли је ту било обавезних листића и подлистића и осталих партијских и ДПС-овских марифетлука! Тридесет година ДПС је градио кулу од карата од партијског запошљавања, сабијао њену базу, странице, хорозонтале и вертикале до тачке пуцања и запошљавао кога је стигао, само уколико је био из њихове странке! Данас Јевто запомаже као сиња кукавица, лелече над прошлим веменима, тражи интервенцију НАТО-а и безбједносних снага са Косова и Луксембурга, како би спријечио да можда неки Србин засједне у неку државну фотељу!

Велемајстори партијске преваре, дамини гамбити и остали предводници шаховских ДПС и осталих комбинација, данас наричу од муке, јада и бијеса, што неко, попут њих или по угледу на њих, запошљава своје, који нијесу њихови. Мислио је Јевто да ће владати вјечно и да ће само бити запослени они из ДПС-а, док остали могу да се ј..! Јевто дошло друго вријеме, неко је изгледа схватио вашу игру, па по истим принципима трпа своје људе у државне јасле! Шта ћеш Јевто, пукни од муке, доста је било вашега, дошло вријеме да бољи зихераши, мађионичари, кладионичари и алхемичари, партијски боље или масовније запошљавају него што је то радио ДПС! 

Истина, спорно су та партијска запошљавања, па ма са које стране долазила, али гдје да се ДПС и Јевто жале на то! Хајде да то каже неки мученик који је остарио на Бироу, али када то каже Јевто и ДПС, онда то тако звучи лицемјерно, простачки и вријеђа нормалну грађанску интелегенцију! Велемајстори партијског запошљавања жале се на партијско запошљавање! Земљо, отвори се!

Одслушах и овај ДПС бој за Чавоглаве! Има ли, мајке им га, ико нормалан у ДПС-у да престане да потпирује братску мржњу у Црној Гори и да овим својим комитама и ауто-колонашима, кажу да не једу што се не једе и да спусте мало лопту. Који матрак опонашати Томпсона, његове усташке арије и солирања и остала усташка клонирања! Који Томпсон и остале хрватске улизице, неће вас они спасити од Срба! А и шта има да вас спашавају? Срби сједе и у вашим кућама, вјероватно ноћу и спавате са њима, рађате дјецу, идете на море и дијелите задњи цент за хљеб и кикирики! Маните се Томпсона и усташа, као Бога вас молим! Срби су браћа и када их тако не гледате и дио су вашег свакодневног живота. Умјесто што слушате и опонашате Томпсона, чујте Србе, шта и зашто хоће! Биће онда боље и вама и нама!

ДПС, ДПС, оставите се Стаљина и Томпсона. Окрените се животу, јер он иде својим током! У Црној Гори то значи да ће Јанко морати да живи са Марком и Јелена са Мирјаном. То су наши животни сапутници, а не Стаљин, Јевто и Томпсон!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!